Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На Златибору одржан карате спектакл

Карате клуб Рујно био је домаћин првенства региона уже Србије за пионире, полетарце и наде у организацији Карате федерације Србије у дворани Туристичко рекреативног комплекса Златибор. На такмичењу је учествовало преко 600 млађих каратиста из 51 клуба, уз 20 такмичара из чајетинског клуба.

Пет посебних борилишта, стотине младих каратиста и велики број људи са опремом на трибинама испунио је златиборску дворану у великом карате догађају, званичном првенству региона уже Србије у оквиру кровне државне организације. Регион ужа Србија са центром у Чачку је један од три велика региона у оквиру Карате федерације Србије, а најбољи такмичари са овог првенства биће у прилици да се изборе за репрезентацију Србије која ће учествовати на Бакланском првенству што је највеће такмичење за ове узрасне категорије.

Осим што се показао као добар технички организатор, и такмичари Рујног су остварили добре резултате са осам освојених медаља. На првенству је учествовало 20 чланова клуба под вођством Слађане Вуловић, и у појединачним катама злато је освојила Маријана Смиљанић, сребро Марта Кузељевић а до бронзе су стигле Неда Шкодрић, Мања Радибратовић и Валентина Дуловић. У борбама појединачно сребро је освојио Милован Бошковић а бронзу Уна Стакић и Ања Милосављевић.

У 10. години од оснивања карате клуб Рујно је био домаћин овог карате спектакла, а за помоћ у организацији се захвалио Туристичко рекреативном комплексу Златибор и општини Чајетина. Карате спорт има дугу традицију у Србији, где се ова древна јапанска вештина одлично прихватила, са низом медаља у претходним деценијама који је крунисан златом Јоване Прековић на Олимпијским играма у Токију пре две године. У ту традицију се уклопило и Рујно које се показало као добар базични спорт за децу са квалитетном методологијом тренинга.

Златибор Пресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Јануарска плата: Нижа него у децембру, на четвртом месту у региону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси за програме од јавног интереса у омладинском сектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Иновативни лек против мултипле склерозе доступан и пацијентима у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Савез пчеларских организација Србије и Министарство пољопривреде апеловали да се спречи тровање пчела

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада Србије смањила субвенцију за осигурање усева у пет округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Многима је у Србији стигла ова порука: Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повређен пешак у Ужицу: аутомобил га ударио на пешачком прелазу код Нараодног музеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба Сабахудин Мурановић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији, у мају или јуну

ОГЛАСНА ТАБЛА