Home / FOTO RAZGLEDNICA / Na Zlatiboru neophodne zimske gume (VIDEO)

Na Zlatiboru neophodne zimske gume (VIDEO)

Obaveza upotrebe zimskih pneumatika od 1. novembra do 1. aprila znači više posla za vulkanizere ovih dana, a lepo i sunčano vreme trenutno ide na ruku i vozačima koji kupuju nove gume.

Vremenski uslovi na Zlatiboru tokom zimskih meseci zahtevaju upotrebu zimskih guma, kako zbog izbegavanja kazni, još i više zbog bezbednosti. Pneumatici za zimu su prilagođeni po sastavu materijala i šarama koje ne smeju biti pliće od četiri milimetra. U potrazi za što jeftinijim opcijama, meštani iz Čajtine gume kupuju i u okolnim gradovima, ali i u Republici Srpskoj, kao i putem Interneta, ali se osim cene pažnja mora obratiti i na svojstva gume, kao i na datum proizvodnje.

Vulkanizerske radnje Pajo na Zlatiboru i Sušica nude mogućnost kupovine novih guma brendova Sava, Tigar, Keli, Kama, a cene se kreću od oko tri hiljade dinara do oko sedam hiljada dinara sa ugradnjom za najzastupljenije širine felni, dok je u vulkanizerskoj radnji Mili za putnička vozila cena montaže i balansiranja gume po 250 dinara. Letnje gume na temperaturama nižim od sedam stepeni gube svojstva i lako proklizavaju, pa je osim kazni koje se kreću od šest do 20 hiljada dinara ako ima snega, faktor bezbedne vožnje najvažniji.

Zimska zimi bolja od letnje gume

* Sačinjena je od specijalne mase „silike”, koja se ne stvrdnjava na niskim temperaturama i bolje prianja na put

* Zimske gume su stabilnije u krivinama u zimskim uslovima

* Zbog dublje šare bolje prianja i ima kraći zaustavni put pri kočenju na vlažnom kolovozu prepunom istopljenog snega i leda

* Konstruisana je da odvodi vodu izvan gabarita vozila

* Smanjuje rizik od proklizavanja

Kad je polovna guma „zrela” za promenu

Iako radni vek polovne gume nije propisan, sve one starije od pet-šest godina gube svojstva. Iako možda deluju ispravno, evo šta su sve „kvarovi” na polovnoj gumi:

– Stvaranjem „balona” na gumi prepoznaje se oštećenje „karkase” ili „platna”, jer je ostarila i propustila vlagu. Slično je i ako na bokovima postoje dublja oštećenja. Sam „balon” se javlja usled propuštanja vlage, ali i od jačih udara u ivičnjake ili rupe na putu.

– Ispucala površina govori da je guma ostarila, slabije prianja i propušta vlagu u unutrašnjost.

– Deo gume koji naleže na podlogu – šara neujednačeno je potrošen. To se dešava zbog loših amortizera ili centriranja točkova, čime se smanjuje vek, izazivaju vibracije i buka.

Kazne

100.000–800.000 dinara – ako nemate zimske gume (za pravna lica)

6.000–20.000 dinara – ako nemate zimske gume (za fizička lica)

5.000 dinara – ako nemate lance za sneg propisane saobraćajnim znakom, a vremenski uslovi to zahtevaju (vejavica). Tada vas pored kazne očekuje i isključivanje iz saobraćaja.

3.000 dinara – ako imate zimske gume, a nemate lance u prtljažniku (u vožnji van grada)

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/