8.4 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

NA ZLATIBORU JUČE POČELO 28. SAVETOVANJE VETERINARA

Na Zlatiboru je juče počelo 28. Savetovanje veterinara koje se se održava u organizaciji Srpskog veterinarskog društva, u suorganizaciji Fakulteta veterinarske medicine i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine . U okviru savetovanja biće obrađeno mnoštvo važnih tema a jedna od njih je uvođenje aplikacije za izdavanje uverenja o zdravstvenom stanju životinja. Uvođenjem novih tehnologija Veterinarska služba postaće jedna od modernijih službi u regionu.

Uvođenje aplikacije za izdavanje uverenja o zdravstvenom stanju životinja ima za cilj da potvrdi da životinje koje idu na liniju veterinari5klanja nisu lečene i da kao takve bezbedno ulaze u lanac ishrane. Budimir Plavšić, načelnik Odeljenja za zdravstvenu zaštitu i zaštitu dobrobiti životinja kaže da bi aplikacija bila efikasna mora imati pravni osnov.

„Sada ćemo sa veterinarima raditi na tome da se on uskladi i bude u potpunosti adekvatan za živu primenu. To ćemo raditi septembar i oktobar. Aplikacija se sređuje do kraja novembra, a njena praktična primena planirana je od 1. januara 2018. godine. Očekujem da će onda digitalizacija i u ovom delu veterinarske službe biti u potpunosti efikasna“, ističe Plavšić.

Vlado Teodorović, dekan Veterinarskog fakulteta ističe da godišnje savetovanje veterinara Srbije ima za cilj da obogati znanja učesnika, posebno kada je reč o uvođenju novih metoda dijagnostike.

„Ne znaju na fakultetu sve ono što se dešava u svetu. Zato pribegavamo da pozovemo goste iz regiona koji se time bave, kao što i oni nas zovu ako oni ne znaju, a mi imamo stručnjake iz tog dela. Tako u potpunosti dobijaju informacije koje su im neophodne za funkcionisanje“, dodaje dekan Veterinarskog fakulteta.

Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 17. oktobar (četvrtak)

Oglasna Tabla

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla