4.2 C
Uzice
децембар 8, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

NA ZABUČJU SE PRAVI VIDIKOVAC ODAKLE ĆE SE VIDETI PANORAMA UŽICA I ĐETINJE

Turistička organizacija Zapadne Srbije planira izgradnju i opremanje 10 vidikovaca na ovom području. Vidikovac Veliko Zabučje u Užicu nalaziće se 10ak kilometara od centra grada odakle će se videti panorama Užica, Starog grada, Đetinje. Na ovoj lokaciji već postoje sto i klupe a predviđa se izgradnja platoa gde će biti postavljen teleskop. U planu je takođe i ugradnja kamera za video nadzor vidikovca. U Ivanjici će se vidikovac nalaziti četiri kilometra od grada pored regionalnog puta Ivanjica Sjenica, dok je u Arilju planirano postavljanje na izletištu Klokoč.

14281464_10210580041926827_380715991_n

Prvi među njima, po svemu sudeći biće izgrađen u Bajinoj Bašti jer se početak radova na ovom lokalitetu očekuje već narednih dana. Na upravo završenoj javnoj nabavci za izvođača radova izabran je SZR Zeka iz Bajine Bašte, dok je u toku tender za izgradnju i opremanje preostalih devet lokacija.

Vidikovci će biti izgrađeni u Užicu, Ivanjici, Arilju, Požezi, Kosjeriću, Novoj Varoši, Prijepolju, Sjenici i Čajetini – kažu za naš portal u Turističkog organizaciji Zapadne Srbije. Za izgradnju vidikovaca Ministarstvo turizma je obezbedilo šest miliona dinara, a novac će biti raspodeljen u zavisnosti od projekata koje su dostavile opštine.

Turisti koji posete Kosjerić će radi panoramskog pogleda otići na Kozomor, koji je na nadmorskoj visini od 993 m, a u Novoj Varoši na Vjetrenički krš.U Prijepolju su kao lokaciju izabrali vrh brda Sokolica jer je sa ove pozicije moguće videti najveće i najlepše planine u Srbiji – Zlatar, Zlatibor, Kopaonik.

 Izvor: Ekapija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Posni specijalitet iz Vranja: Lučen gra na starinski način

Oglasna Tabla

Pomoć Medicinske škole Užice štićenicima manastira Sveta Petka kod Paraćina

Oglasna Tabla

Košarkaši Slobode ubedljivi protiv Pazara

Oglasna Tabla

Zašto Fića drži cenu, a Yugo ne

Oglasna Tabla

Batut: Svaki treći srednjoškolac se kocka

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 8. decembar

Oglasna Tabla

4 najlepše posne čoko – torte za potpuni praznični ugođaj! Odlične su za slave, a jednostavne za spremanje!

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih KJP „Zlatibor“ za pružanje prve pomoći sa pokaznom vežbom

Oglasna Tabla

Velika rekonstrukcija srednjovekovne tvrđave na Đetinji

Oglasna Tabla