11.6 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

NA ZABUČJU SE PRAVI VIDIKOVAC ODAKLE ĆE SE VIDETI PANORAMA UŽICA I ĐETINJE

Turistička organizacija Zapadne Srbije planira izgradnju i opremanje 10 vidikovaca na ovom području. Vidikovac Veliko Zabučje u Užicu nalaziće se 10ak kilometara od centra grada odakle će se videti panorama Užica, Starog grada, Đetinje. Na ovoj lokaciji već postoje sto i klupe a predviđa se izgradnja platoa gde će biti postavljen teleskop. U planu je takođe i ugradnja kamera za video nadzor vidikovca. U Ivanjici će se vidikovac nalaziti četiri kilometra od grada pored regionalnog puta Ivanjica Sjenica, dok je u Arilju planirano postavljanje na izletištu Klokoč.

14281464_10210580041926827_380715991_n

Prvi među njima, po svemu sudeći biće izgrađen u Bajinoj Bašti jer se početak radova na ovom lokalitetu očekuje već narednih dana. Na upravo završenoj javnoj nabavci za izvođača radova izabran je SZR Zeka iz Bajine Bašte, dok je u toku tender za izgradnju i opremanje preostalih devet lokacija.

Vidikovci će biti izgrađeni u Užicu, Ivanjici, Arilju, Požezi, Kosjeriću, Novoj Varoši, Prijepolju, Sjenici i Čajetini – kažu za naš portal u Turističkog organizaciji Zapadne Srbije. Za izgradnju vidikovaca Ministarstvo turizma je obezbedilo šest miliona dinara, a novac će biti raspodeljen u zavisnosti od projekata koje su dostavile opštine.

Turisti koji posete Kosjerić će radi panoramskog pogleda otići na Kozomor, koji je na nadmorskoj visini od 993 m, a u Novoj Varoši na Vjetrenički krš.U Prijepolju su kao lokaciju izabrali vrh brda Sokolica jer je sa ove pozicije moguće videti najveće i najlepše planine u Srbiji – Zlatar, Zlatibor, Kopaonik.

 Izvor: Ekapija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Leposava Majstorović, najvoljenija medicinska sestra Užica, bila i ostala (VIDEO)

Oglasna Tabla

U nedelju šeste Pesničke vatre zlatiborske

Oglasna Tabla

Topli kolač s makom za hladne jesenske dane

Oglasna Tabla

Istraživanje: Prosečan iznos mita u Srbiji 74 evra, a ovo su zanimanja u kojima ima najviše korupcije

Oglasna Tabla

Klot i frket u potpunom mraku: Upoznajte slepu pletilju sa Zlatara

Oglasna Tabla

Likovni konkurs užičke biblioteke u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Prva zlatiborska PUZIJADA

Oglasna Tabla

Jesenja ravnodnevnica – moćan period u kom važe posebna pravila poput ovog: “Kakva setva takva i žetva”

Oglasna Tabla

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

Oglasna Tabla