OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

На Васкрс почиње богослужење у новом храму у Крчагову

У новом Храму Покрова Пресвете Богородице у Крчагову за најрадоснији хришћански празник Васкрс почеће богослужење, најавио је свештеник Иван Деспић.

“Наш град ове године прославља велике јубилеје, Црква Светог Марка обележава 300 година постојања, а црква Стапарска посвећена Архангелу Гаврилу прославља 200 година постојања, па није случајно ни да Господ уреди да у овој години започне богослужење у првом храму изграђеном после 170 година. Заиста велика радост нас свештеника, верујућег народа и свих сарадника јесте што ћемо баш у овом храму ове године славити име божије.”

Поноћна литургија почеће у поноћ, а друга на дан Васкрса у 9 часова ујутру.

“Свакако захвални смо и благодарни нашем Владици Јустину који је благословио овај чин, али и свим људима који су се трудили да храм изградимо, држави, граду, председнику Грађевинског одбора министру Николи Селаковићу и свим његовим сарадницима, привредницима и појединцима који су на тај начин уградили себе у овај храм. Ништа нам друго не преостаје него да у овај храм долазимо и испунимо га јер тек тада Пресвета Богородица биће срећна што се у њеном храму слави име Господа.”

“И ми у Граду срећни смо што ће после четири године од почетка изградње храма прва литургија бити служена на Васкрс”, каже Никола Максимовић директор ЈП Ужице Развој и члан Грађевинског одбора.

“Град Ужице се захваљује свим донаторима и људима који су помогли у изградњи и надамо се да ћемо у договору са Грађевинским одбором успети да све радове које смо планирали и завршимо у наредних пар година. Иначе Град је донирао парцелу на којој је црква изграђена и пружио подршку у изради пројектно техничке документације и урбанистичког пројекта, након чега смо пратили и подржавали и остале радове. Објекат је укровљен, урађена је фасада и у току је партерно уређење. У наредном периоду Град ће помоћи у изградњи водоводне и канализационе мреже, гасовода, пута и подног грејања.”

Очекивања су да ће у наредних пар година овај објекат у потпуности бити завршен, а у току ове године из буџета Града издвојено је милион динара преко конкурса и четири милиона динара кроз инфраструктурне радове.

uzice.rs/oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički studenti o značaju vakcinacije akcijom “Pitam da čujem”

Oglasna Tabla

Težak udes kod Požege, dvoje mrtvih

Oglasna Tabla

U Užicu više od 45 odsto vakcinisanih protiv kovida19!

Oglasna Tabla

U Gradskoj opštini Sevojno završeno asfaltiranje putnih pravaca po ugovorima iz prošle godine

Oglasna Tabla

Užice izdvaja novac iz budžeta za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Kondicioni trener Marko Sekulić izabran na mesto kondicionog trenera A tima reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Danas sunčano, toplo i vetrovito, temperatura do 30 stepeni

Oglasna Tabla

Malinarima će ovo biti jedna od najboljih godina

Oglasna Tabla

Iz crvene kovid zone na Zlatibor,prva grupa zdravstvenih radnika stigla u “Goliju”

Oglasna Tabla