OGLASNA TABLA
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На уласку на аутопут из правца Пожеге и Ужица, већ је постављена наплатна рампа

Снег и температуре око нуле нису спречиле кинеске и домаће неимаре да прекину радове на једној од кључних саобраћајница на западу земље како би до почетка наредне године била завршена, а слике саобраћајних гужви отићи у заборав.

На уласку на аутопут из правца Пожеге и Ужица, већ је постављена наплатна рампа, урађени кружни токови као и прилазни путеви који ће представљати капије уласка на „Милош Велики“, на радост свих оних који који га буду користили.

Мост преко Западне Мораве који се налази на ушћу Kаменице у ову реку, у непосредној близини петље Паковраће у потпуности је асфалтиран.

„Мост је дугачак је 336 метара има десет распона, са највећим распоном стубова од 36 метара. У кишном и зимском периоду извођење радова је било изуизетно отежано честом појавом бујичних вода кое су отежавале радове на обалама а нарочито у кориту реке“, изјавио је за РИНУ Марјан Јербић надзорни инжењер на изградњи аутопута Прељина-Пожега.

Током летње туристичке сезоне на самој наплатној рампи у Прељини, забележене су огромне гужве и километарске колоне возила, изградњом деонице до Паковраћа вишесатно чекање у колонама и колапс на обилазници око Чачка постаће прошлост.

„Сведоци смо километарских колона у саобраћају и томе морамо стати на крај. Циљ нам је да на друмовима немамо људских жртава и да растеретимо и Ибарску магистралу, звану “магистрала смрти”. Радимо у три смене и не постоји ниједан паркирани багер, нити грађевински камион. Kада се заврши деоница до Пожеге, настављамо даље ка Црној Гори, Босни и Херцеговини. Kада се сви ови започети пројекти заврше Србија више неће бити иста земљa“, казао је за РИНУ, министар грађевинарства Томислав Момировић.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ужичанин Александар Васиљевић наставио традицију пливања за Богојављенски крст у Паризу (ФОТО+ВИДЕО))

Oglasna Tabla

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Oglasna Tabla

Идеална идеја за доручак или вечеру: Испробајте врхунску питу са спанаћем на нешто другачији начин (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализована 282 ковид пацијента

Oglasna Tabla

Време данас: Облачно уз снег и јак ветар, до 5 степени

Oglasna Tabla

Саопштење – педијатријска служба Севојно

Oglasna Tabla

Ево је: Стигла тачна одлука за школе; „Овако је најбоље“

Oglasna Tabla

Лекар у приватној ординацији не може да отвори боловање због ковида

Oglasna Tabla

Поклон од 20.000 евра за пунолетство у Немачкој

Oglasna Tabla