Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На уласку на аутопут из правца Пожеге и Ужица, већ је постављена наплатна рампа

Снег и температуре око нуле нису спречиле кинеске и домаће неимаре да прекину радове на једној од кључних саобраћајница на западу земље како би до почетка наредне године била завршена, а слике саобраћајних гужви отићи у заборав.

На уласку на аутопут из правца Пожеге и Ужица, већ је постављена наплатна рампа, урађени кружни токови као и прилазни путеви који ће представљати капије уласка на „Милош Велики“, на радост свих оних који који га буду користили.

Мост преко Западне Мораве који се налази на ушћу Kаменице у ову реку, у непосредној близини петље Паковраће у потпуности је асфалтиран.

„Мост је дугачак је 336 метара има десет распона, са највећим распоном стубова од 36 метара. У кишном и зимском периоду извођење радова је било изуизетно отежано честом појавом бујичних вода кое су отежавале радове на обалама а нарочито у кориту реке“, изјавио је за РИНУ Марјан Јербић надзорни инжењер на изградњи аутопута Прељина-Пожега.

Током летње туристичке сезоне на самој наплатној рампи у Прељини, забележене су огромне гужве и километарске колоне возила, изградњом деонице до Паковраћа вишесатно чекање у колонама и колапс на обилазници око Чачка постаће прошлост.

„Сведоци смо километарских колона у саобраћају и томе морамо стати на крај. Циљ нам је да на друмовима немамо људских жртава и да растеретимо и Ибарску магистралу, звану “магистрала смрти”. Радимо у три смене и не постоји ниједан паркирани багер, нити грађевински камион. Kада се заврши деоница до Пожеге, настављамо даље ка Црној Гори, Босни и Херцеговини. Kада се сви ови започети пројекти заврше Србија више неће бити иста земљa“, казао је за РИНУ, министар грађевинарства Томислав Момировић.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

44. књижевнa манифестацијa „Одзиви Пауну“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Добре вести за оболеле од канцера: Откривен вирус за инфицирање и уништавање штетних ћелија рака

ОГЛАСНА ТАБЛА

За програм Моја прва плата пријавило се преко десет хиљада фирми

ОГЛАСНА ТАБЛА

81 година од Ужичке републике – мање познати детаљи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 24. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Турнир шампиона по други пут у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проф. др Бојанин о размаженој деци: Не васпитава се речима. Нико није постао добар зато што су му придиковали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мере за уштеду струје нису обавеза, него предлог и молба

ОГЛАСНА ТАБЛА