ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На територији ПУ Ужице 15 одсто мање кривичних дела у односу на април прошле године

Ужице – Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу током марта 2024. године остварили су добре резултате рада и одржали повољно стање безбедности, наводи се у саопштењу МУП -а.Током марта откривено је и пријављено укупно 115 кривичних дела, што је за 15 одсто мање у односу на исти месец прошле године, од којих је 105 кривичних дела из области општег криминала, осам кривичних дела из области привредног криминала, једно дело из области високотехнолошког криминала и једно дело из области еколошког криминала. Полицијски службеници расветлили су 60 одсто кривичних дела општег криминала извршених од стране непознатих лица.

Извршена су два кривична дела против живота и тела и 33 кривична дела против имовине.

Током марта полиција је запленила више од 336 грама кокаина и више од 46 грама марихуане.

У области јавног реда и мира остварено је повољно стање, будући да нису регистровани тежи облици нарушавања јавног реда. Евидентирано је 116 јавних окупљања, од којих 114 спортских и два културно – забавна.

По Закону о јавном реду и миру евидентирано је 29 прекршаја, од којих је осам извршено на улицама и на тргу и осам у угоститељским објектима.

У марту 2024. године на путевима које покрива Полицијска управа у Ужицу догодиле су се 52 саобраћајне незгоде, од којих 19 са настрадалим лицима, у којима је једно лице погинуло, пет задобило тешке, а 24 лаке телесне повреде. Према категоријама учесника у саобраћају, погинуо је један возач путничког возила, а међу повређенима је највише возача у путничким возилима – 18 и путника у путничким возилима – осам.

У контроли саобраћаја откривено је 4.818 саобраћајних прекршаја. Највише је санкционисано прекршаја прекорачења брзине кретања – 1.834, а потом и некоришћења сигурносног појаса – 912 и непрописна употреба мобилног телефона током вожње – 335. Из саобраћаја је искључено укупно 320 возача, од којих 184 због управљања возилом под дејством алкохола и 14 под дејством психоактивних супстанци.

У току месеца марта 2024. године на подручју Полицијске управе у Ужицу извршена је пријава боравишта за више од 7.487 страних држављана, што је за 48 одсто више у односу на исти месец претходне године.

 

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

СПРЕМИЋЕТЕ ИХ БРЗО, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕСТИ: Пица мафини – Сјајна комбинација за све љубитеље сочних пита и теста

Временска прогноза за недељу – 26. мај

„Да нико не буде изостављен“

Таксисти ће морати да имају камеру у возилу ако се усвоји нови закон

Ужички ватрогасци спасили две жене и дете из аутомобила у бујици

У којим државама је неопходно путно осигурање?

Бесплатни очни прегледи – Еликсир 26.маја

Златиборски Еко Aграр добитник награде „Најбољи у Агробизнису“

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака