25.4 C
Uzice
јул 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

NA TERITORIJI GRADA UŽICA ŽIVI 300 PASA LUTALICA

Na teritoriji grada živi 300 pasa lutalica. Grad je za proteklu deceniju izdvojio milion eura za odštete i plaća velike naknade za dolazak šintera iz Požege. Planirana izgranja azila na Ponikvama koštala bi više od 500,000 eura. Za grad Užice to je ogromna svota, tako da konačnog rešenja još uvek nema.

 U toku ove godine isplaćeno je 12 miliona dinara za isplatu sudskih troškova  i naknada od ujeda pasa. Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić istakao je da je to poražavajuća činjenica, jer taj novac bi mogli da ulože u razvoj sporta. „Informacija da se toliki novac  daje na naknade od ujeda pasa lutalica je zaista  alaramantna i moramo da stavimo prst na čelo da se zapitamo šta nije u redu, kako bi, što pre, uspeli da nađemo adekvatno rešenje“, navodi Nešić.

Iako se za odštete izdvajaju enormne svote novca, iz lokalne vlasti poručuju da bi ih izgranja i održavanje azila za pse lutalice koštalo još više. Neke od mere kako bi se smanjili ogromni troškovi su da se pooštre lekarske kontrole i da se sa šinterskom službom, koja dolazi iz Požege, drugačije koncipira ugovor.

Izvor: www.glaszapadnesrbije.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Širenje kanalizacione mreže na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla