ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На снази наранџасти метео аларм

У Србији ће данас бити променљиво време, местимично с кишом и грмљавином, осим у Неготинској Крајини где ће бити суво, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Послеподне локално ће бити услова за обилније пљускове понегде уз град. Најнижа температура од 13 до 18, а највиша од 23 до 26 степени. Ветар слаб до умерен, југоисточни, на југу Баната повремено и јак.

У Београду ће бити променљиво време, касније поподне у појединим деловима града са краткотрајном кишом. Најнижа температура биће око 18, а највиша око 24 степена Целзијуса.

Упозорење на обилне пљусове са грмљавином и градом

И током ове седмице задржаће се променлјиво и нестабилно време са локалном појавом интензивних плјускова са грмлјавином (више од 20 мм за кратко време) уз појаву суградице и града.

Упаљен метео аларм

У целој Србији на снази је метео аларм, наранџасто упозорење због кише и грмљавине упаљено је на простору Бачке, Срема, западне, југозападне и југоисточне Србије, као и за подручје Косова и Метохије. То значи да је време опасно.

„Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, објавио је РХМЗ.

У осталим деловима Србије, због грмљавине и кише упаљен је жути метео аларм.

Време наредних дана

У среду променљиво и нестабилно време са сунчаним периодима и развојем облака уз повремену кишу и краткотрајне локалне пљускове са грмљавином. Јачи пљускови и локалне непогоде са градом су могуће на југозападу и југу Србије. Ветар слаб источни и југоисточни, у поморављу и подунављу умерен. Притисак мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 13°Ц до 17°Ц, а максимална од 23°Ц до 26°Ц. Увече је могућа киша понегде. Температура у 22х од 16°Ц до 19°Ц.

До краја седмице се наставља променљиво и нестабилно време са сменом сунчаних и облачних периода и краткотрајном кишом и локалним пљусковима.

Извор: Курир.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

За новчану помоћ државе пријављено 1.100.668 деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Народна банка Србије упозорава на лажне анкете банака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова изложба у Рефлектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

У фокусу Европске недеље мобилности и безбедност деце у саобраћају

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кампања „Дај педалу раку“ од суботе 23. септембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА