ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

На радост Ужичана Зелена пијаца “Липа” поново у функцији (ВИДЕО)

После треће фазе реконструкције, која је завршена пре неколико дана, на радост свих Ужичана од данас је Зелена пијаца “Липа” поново у функцији. Град је после радова вредних више од милион евра добио савремену тржницу са много хуманијим и бољим условима и за продавце и за купце.

У септембру 2018. године кренуло се у реконструкцију ужичке Зелене пијаце са намером да овај простор у самом центру града добије потпуно другачији изглед, а Ужичани савремену пијацу по угледу на велике српске и европске градове.

У оквиру прве фазе радова  изграђена је главна зграде површине 600м2, у којој се налази 12 канцеларија управе ЈКП “Биоктош” и 18 локала за издавање.

Са отварањем овог објекта почели су и радови друге фазе и изграђена је још једна зграда исте површине са 41 локалом за издавање. Изградњом овог објекта решен је и дугогодишњи проблем продаваца са Робне пијаце “Међај”, који данас тргују у далеко бољим условима од оних које су имали на старој локацији.

Пројекат је предвидео и наткривање комплетне пијаце, па се у јуну прошле године ушло у трећу фазу реконструкције, којом су старе тезге са већ оронулим настрешницама отишле у прошлост.

Због усаглашавања пројектне документације али и наглог пораста цена грађевинског материјала радови су трајали дуже од предвиђеног рока, али захваљујући додатним средствима из буџета града завршено је наткривање и уређење простора и набавка нових тезги.

Закупци, који су у претходних неколико месеци своју робу продавали на локацији код стадиона “Радомир Антић”, од данас су поново на Зеленој пијаци, која поред млечне хале и два објекта за продају у затвореном има и савремен и уређен простор за трговину на отвореном.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака

Временска прогноза за суботу – 25. мај

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Млади кромпир из рерне: Направите га уз прелив који ће одушевити укућане (ВИДЕО)

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Објављене нове цене горива које ће важити до 31. маја

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Чајетини

Данас су Свети Ћирило и Методије

Представљена збирка песама ‘’Кошмари Кошара’’ посвећенa пакленим данима Битке на Кошарама (ВИДЕО)