Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На радост Ужичана Зелена пијаца “Липа” поново у функцији (ВИДЕО)

После треће фазе реконструкције, која је завршена пре неколико дана, на радост свих Ужичана од данас је Зелена пијаца “Липа” поново у функцији. Град је после радова вредних више од милион евра добио савремену тржницу са много хуманијим и бољим условима и за продавце и за купце.

У септембру 2018. године кренуло се у реконструкцију ужичке Зелене пијаце са намером да овај простор у самом центру града добије потпуно другачији изглед, а Ужичани савремену пијацу по угледу на велике српске и европске градове.

У оквиру прве фазе радова  изграђена је главна зграде површине 600м2, у којој се налази 12 канцеларија управе ЈКП “Биоктош” и 18 локала за издавање.

Са отварањем овог објекта почели су и радови друге фазе и изграђена је још једна зграда исте површине са 41 локалом за издавање. Изградњом овог објекта решен је и дугогодишњи проблем продаваца са Робне пијаце “Међај”, који данас тргују у далеко бољим условима од оних које су имали на старој локацији.

Пројекат је предвидео и наткривање комплетне пијаце, па се у јуну прошле године ушло у трећу фазу реконструкције, којом су старе тезге са већ оронулим настрешницама отишле у прошлост.

Због усаглашавања пројектне документације али и наглог пораста цена грађевинског материјала радови су трајали дуже од предвиђеног рока, али захваљујући додатним средствима из буџета града завршено је наткривање и уређење простора и набавка нових тезги.

Закупци, који су у претходних неколико месеци своју робу продавали на локацији код стадиона “Радомир Антић”, од данас су поново на Зеленој пијаци, која поред млечне хале и два објекта за продају у затвореном има и савремен и уређен простор за трговину на отвореном.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Настојаћемо да поскупљење струје и гаса буде што мање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење ССП -Ужице: Зашто је важно да Ужице има свој азил за псе!

ОГЛАСНА ТАБЛА