10.2 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

NA PROTESTU U UŽICU DELILI DANAS PROLAZNICIMA

CECA

Na večerašnjem, petom protestu „Protiv diktature“, na glavnom gradskom trgu, Užičani su, duvanjem u pištaljke i trubice, ali udaranjem u bubanj, ponovo iskazali nezadovoljstvo izbornim rezultatom predsedničkih izbora i sveopštim stanjem u zemlji, poručivši da ne žele da žive u diktatur, javlja dopisnik Danasa iz Užica.

Demonstranti su kupili desetak primeraka Danasa i besplatno ih delili prolaznicima zbog, kako su objasnili, objektivnog izveštavanja o protestnim skupovima, ali i kao izraz solidarnosti sa našom redakcijom.    

Uz povike „Av, av, av“, „Lopovi“, parole „Mali Alek, put mu dalek“, „Neću da gledam svet kroz ružičaste naučare, koje mi stavljaš“ i druge, prošetali su gradskim ulicama. Na nekoliko minuta su se zaustavili ispred sedišta lokalnog odbora SNS, okrenuli leđa i pevali pesme „Diktatore“, benda Dža ili bu, i „Vuče, vuče, bubo lenja“.

– Na protestima sam od prve večeri, jer želim da se izborim za bolje sutra, a ne da fakultetski obrazovani mladi ljudi rade na kioscima ili i za minimalac – kazala je mlada Užičanka Snežana.

Sa mladima protestuju i nešto stariji Užičani, koji su učestvovali u sličnim okupljanjima pre tridesetak godina.

– Mi smo takozvani „prvoborci“ iz 1996. i 1997. godne, a sada sam ovde da podržim mlade. Za sadašnje poražavajuće stanje je odgovoran Vučić. On nas je izveo na ulice i on je organizator protesta – rekla je Stanka i dodala da su njena deca u inostranstvu i da bi, kao svaka majka, želela da budu u svojoj zemlji.

– Ovde sam da podržim mlade i da se borim protiv diktature i jednoumlja. Protesti ne mogu da imaju loš ishod, a ako ništa dugo – mladi će saznati i videti s kim imaju posla u Srbiji – rekao je Đorđe o svom učešću u protestima.  

– Ne može meni biti dobro, ako mladima nije dobro. Smetaju mi strah, diktatura i to što deca ne mogu da se zaposle, već se zapošljavaju samo članovi vladajućih stranaka. U mom okruženju postoje studenti generacije na svojim fakultetima, ali oni ne mogu da se zaposle, jer ne žele da budu članovi vladajućih partija – svedočila je Vesna.

– Ne bih ponovo da proživljavam devedesete, iako mi sve ovo na to liči. Izgubila sam 25 godna svoga života. Ne želimo da nam ispiraju mozak, niti želimo državu koja je vlasništvo Aleksandra i Andreja Vučića, već uređenu državu u kojoj će se naša deca školovati i iz koje neće bežati – poručila je Gordana.

Jednočasovni protest protekao je mirno i bez stranačkih obeležja, a okupljenima se ni večeras niko nije obraćao. Novo okupljanje je zakazano za sutra u 19 časova, takođe na glavnom gradskom trgu.

Izvor: danas.rs/N.Kovačević

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla