Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Na proleće počinje sa radom i vrtić na Beloj Zemlji

Nedavno su počeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta na Beloj Zemlji u kome je planirano otvaranje dečijeg vrtića.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je ovim povodom rekao da je u maju 2012. godine Grad kupio ovaj objekat od banke za 83 000 evra na osnovu zahteva građana sa područja mesne zajednice Bela Zemlja da se u njemu otvori vrtić, i dodao da su se nakon konsolidacije stanja u budžetu grada i završetka radova na vrtiću na Pori stvorili finansijski uslovi za adaptaciju ovog objekta.

„Po završetku radova na objektu i parternom uređenju potrebno je uraditi i radove na obezbeđenju svih potrebnih komunalnih priključaka, a nakon toga sledi nabavka opreme koja će koštati nekoliko miliona dinara i koju će finansirati Grad Užice“, rekao je gradonačelnik Petković i dodao da je deo igračaka već nabavljen u sklopu nabavke za vrtić na Pori.

„Posle toga nam sledi pribavljanje upotrebne dozvole i verifikacije od resornog ministarstva i raspisivanje poziva za upis dece u vrtić što očekujemo da će biti na proleće 2019. godine“, rekao je Petković.

Kada se radi o listama čekanja na kojima se trenutno nalazi oko 200 dece, gradonačelnik je najavio mogućnost sufinansiranja otvaranja privatnih vrtića kako bi se i taj problem sa nedostajućim kapacitetima Predškolske ustanove rešio, ali je istakao da će, ukoliko za to bude realne potrebe, Grad Užice u saradnji sa Predškolskom ustanovom izgraditi još objekata vrtića na lokacijama gde se pokaže da je to neophodno.

Mesna zajednica Bela Zemlja je finansirala izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju objekta budućeg vrtića, ali je i uz 5 miliona dinara koje je namenila za adaptaciju, opredelila dodatnih 500 000 dinara za kupovinu neophodne opreme. Predsednica ove mesne zajednice Svetlana Đedović je istakla da će otvaranje dečijeg vrtića na Beloj zemlji puno značiti meštanima koji trenutno vode svoje mališane u vrtiće u grad.

Ukupna površina objekta vrtića na Beloj Zemlji je oko 400m2, a kapacitet će biti 100 dece. Vrednost svih potrebnih radova kako bi se objekat priveo nameni je, po rečima gradonačelnika, oko 200 000 evra pa će sva nedostajuća sredstva obezbediti Grad Užice.

Izvođač radova CMP iz Užica je uveden u posao 5. jula i ima rok 90 dana da završi sve poslove predviđene projektom.

Uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vanredna autobuska linija za Zadušnice

Oglasna Tabla

Izgradnja auto-puta Požega–Kotroman počinje 2021.

Oglasna Tabla

Pilot projekat u šest gradova: Osnovci će od jeseni u školi moći da pohađaju časove atletike

Oglasna Tabla

Užice iz ugla Filipa Petronijevića (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sirup od crnog i belog luka jača imunitet i štiti od prehlade

Oglasna Tabla

Kako dobiti povraćaj PDV-a na opremu za bebe po novom, a kako po starom Zakonu

Oglasna Tabla

Književno veče Laka Veselinovića

Oglasna Tabla

Ujutru sunčano, popodne prolazno naoblačenje

Oglasna Tabla

Predstavljena Studija taksi prevoza u gradu Užicu

Oglasna Tabla