24.8 C
Uzice
јун 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

NA NIVOU ZLATIBORSKOG OKRUGA VIŠAK 208 SLUŽBENIKA

Vlada Republike Srbije u junu mesecu usvojila je Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, javnih službi i lokalnim samoupravama. Po ovoj odluci, na nivou Zlatiborskog okruga, biće otpušteno 237 službenika. Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, kaže da ovakva sistematizacija nije pravična, jer su politički faktori uticali na određivanje parametara.

Najveći broj viška zaposlenih, koji će biti otpušteni, ima grad Užice – 128 službenika. U Arilju će administracija biti manja za 23 službenika, požeška za 20, u Novoj Varoši je višak 18, a u Kosjeriću 9 službenika. Opština Čajetina, po ovoj odluci, ima viška 39 službenika, odnosno, trenutni broj zaposlenih je 389, a po kriterijumima, ova opština može imati 350 službenika. Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, kaže da ovakva sistematizacija nije pravična, jer su politički faktori uticali na određivanje parametara.

„Mislim da to nije dobro za aktuelnu Vladu i ministarstva, i da to neće doneti ništa dobro Srbiji, zato što se koriste politički kriterijumi i politička pripadnost, ili neka rođačka veza, a ne statistika i stepen razvoja, obaveze, broj predmeta i obim posla, kao i budžet i privredni ambijent“, kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Međutim, postoje i opštine iz Zlatiborskog okruga, koje po uvojenoj odluci imaju manjak zaposlenih, pa će tako Bajinoj Bašti biti dozvoljeno da zaposli 4 nova službenika, Priboju 3, Prijepolju 8, a opština Sjenica moći će da zaposli čak 14 novih radnika. Čajetinski predsednik kaže da će ova lokalnoj samoupravi učiniti sve kako bi spasila što veći broj zaposlenih.

„Mi ćemo naći načina kako da se izborimo sa ovim. Na kraju ćemo biti prinuđeni ili da formiramo neke agencije i da na taj načim uposlimo ljude, ili da ih poveravamo privatnim preduzećima“, naglašava Stamatović.

Podsećanja radi, ukupan broj zaposlenih u lokalnim samoupravama Zlatiborskog okruga ovom odlukom biće smanjen sa 3.858 na 3.650, odnosno za 208 službenika.

Izvor:zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sećanje na Natašu Šopalović

Oglasna Tabla

Jovana Krejović dvostruka pobednica Olimpijade u mentalnom računanju (VIDEO)

Oglasna Tabla

U Srbiji nova naknada uz račune za struju, gas i gorivo

Oglasna Tabla