OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“На матуру без аутомобила” (ВИДЕО)

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са Саветом за саобраћај града Ужица и Удружењем “Родитељ” реализовала је на Градском тргу акцију намењену матурантима, а у оквиру кампање “На матуру без аутомобила”.

Унапређење безбедности младих у саобраћају, циљ је кампање током које матуранти кроз учешће у симулацији чеоног судара и превртања возила могу видети последице које настају уколико појас није везан у тренутку саобраћајне незгоде. Такође, стручњаци Агенције за безбедност саобраћаја објаснили су како конзумирање алкохола или психоактивних супстанци утиче на управљање аутомобилом и какве су могуће последице тих поступака, својствених младим људима.

Слободан Шиљковић, члан Градског већа за саобраћај, истиче да је и ова кампања коју Град подржава један од начина да се утиче на повећање безбедности у саобраћају.

“Желимо да управо едукацијом, за коју издвајамо значајна средства, свест о безбедности у саобраћају подигнемо на још виши ниво. Током целе године у сарадњи са агенцијом за безбедност саобраћаја организујемо обуке за предшколце, прваке, али и све остале ученике основних и средњих школа. Сматрамо да је овај период матуре нарочито значајан. Знамо да младост јесте најизазовнији период у животима свих нас, али и да тренутак непромишљености може донети несагледиве последице. Управо због тога и на овај начин упућујемо апел да на матуру иду без аутомобила”.

Мирко Коковић из Агенције за безбедност саобраћаја истиче да Aгенција ради све како се не би поновио немили догађај из 2014. године, због кога је ова кампања и покренута.

“Тада су матуранти враћајући се са матурске вечери под дејством алкохола доживели саобраћајну незгоду и смртно страдали. Та ноћ, коју су требали да памте као једну дивну ноћ претворила се у један дан који ће њихове породице памтити до краја живота. Због тога из године у годину апелујемо на генерације младих да на матуру иду без аутомобила, али и да у свакој другој прилици возилом не управљају под дејством алкохола или психоактивних супстанци”.

Поред тога што су имали прилику да учествују у симулацији превртања аутомобила, млади Ужичани су  током трибине могли да чују и сведочанство младе Милице Кнежевић, која је после саобраћајне незгоде у возилу којим је управљао возач под дејством алкохола задобила повреде, које су условиле да данас буде у инвалидским колицима. После велике борбе успела је да, како сама каже, живи нормалан живот, али постоје ствари које никада не може вратити.

UZICE.RS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Рундек и Екипа у Градском културном центру

Oglasna Tabla

Уређење простора у ГКЦ-у, од 15. августа богат програм за све генерације

Oglasna Tabla

Добродошли на 6. Меморијални концерт трубачких оркестара „Светозар Лазовић Гонго“

Oglasna Tabla

За три дана Сабора трубача, регистровано 866 саобраћајних прекршаја, 153 возача возило под дејством алкохола, 11 под дејством дроге

Oglasna Tabla

Слобода у победничком ритму: Ужичани бољи од Мачве (2:1)

Oglasna Tabla

Данас је Свети Пантелејмон, добро је започети посао или кренути на пут

Oglasna Tabla

Не излазите без кишобрана – на снази наранџасти метео-аларм

Oglasna Tabla

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla