ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

“На матуру без аутомобила” – кампања актуелна и ове године

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Агенција за безбедност саобраћаја традиционално сваке године реализује кампању под називом „На матуру без аутомобила“. Кампања се реализује на територији Републике Србије у периоду завршетка школске године за матуранте средњих школа, односно у периоду пре одржавања матурских прослава. Основни циљ кампање је указивање матурантима да на матуру не треба ићи колима, односно возити, већ због очекиване конзумације алкохола, користити услуге такси превозника или помоћ родитеља и пријатеља.

Кампању прати реализација трибина на којима се матурантима указује на важност поштовања правила у саобраћају, износе чињенице зашто је важно да буду баш те вечери безбедни учесници у саобраћају, као и колико је битно да се њихов провод заврши срећним и незаборавним. Поред представника Агенције за безбедност саобраћаја, матурантима ће се обратити представници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције и особе које су, својом непажњом или непажњом других учесника у саобраћају, данас жртве саобраћајних незгода.

У зависности од техничких могућности, у неким од локалних самоуправа планирано је организовање симулатора чеоног удара и превртања, чији је циљ да се матурантима приближи важност правилне употребе сигурносног појаса. Локалним самоуправама упућен је позив да обезбеде простор и медијску покривеност за реализацију активности.

Учешће у кампањи, узело је више 30 локалних самоуправа.

Зелена учионица

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Веома успешно реализован пројекат „Поштуј младост, поштуј живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стравична несрећа код Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак, 11. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА