ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„На кафи са предузетницама“- Караван женског предузетништва ПКС у Ужицу

Караван женског предузетништва Привредне коморе Србије посетио је Ужице и на “Кафи са предузетницама”, представници Сектора предузетништва Привредне коморе Србије, Регионалне привредне коморе Ужице и града Ужица, презентовали су мере и механизме, који им могу помоћи у пословању.

У име града Ужица, домаћина Каравана женског предузетништва ПКС присутне је поздравила градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, истакавши да се град може похвалити великом иницијативом, када је реч о женама, како у покретању бизниса, тако и у свим осталим областима.

“Жене су у нашем граду на бројним руководећим позицијама, оне су директорке наших јавних предузећа, установа, школа. У већини су и када је у питању вођење пољопривредних газдинстава. Имали смо огромно интересовање за обуке и едукације посвећене  женском предузетништву, кроз програме које смо реализовали у протекле две године у градском и сеоском подручју,  и то је нешто што ћемо са задовољством наставити да радимо. Наравно ту смо и за све ваше предлоге, сугестије, критике, јер знамо да само заједно можемо до најбољих решења и даљег развоја и женског предузетништва и свеукупно нашег града. Радујем се овом данашњем сусрету и наравно свим наредним, којих ће сигурна сам у наредном периоду бити много више”, истакла је градоначелница.

Ужице је одабрано за један од градова домаћина овог каравана, због великог броја предузетница, статуса националне престонице културе, али и чињенице да је жена на челу града. По речима Браниславе Симанић, директорке Сектора предузетништва ПКС ово је прилика да се у директоној комуникацији са предузетницама представе мере и бесплатне услуге доступне предузетницама.

“Данас са поносом можемо да кажемо да у Републици Србији послује трећина предузећа и предузетничких радњи које су у власништву жена и у том сегменту Србија је у европском просеку, што опет говори да је пуно тога урађено и да Влада Републике Србије препознала женско предузетништво, као значајан ресусрс новог запошљавања. Ми ћемо у наредном периоду интезивно радити како би се тај број жена предузетница увећавао. Надамо се да ће и овај данашњи догађај подстаћи и друге жене, које до сада нису биле предузетнице да се охрабре и започну сопствени посао. Такође желимо да помогнемо предузетницама које већ  полсују да у будућности буду још успешније”, нагласила је Симанић.

Са предузетницама из Ужица о њиховом пословању, проблемима са којима суочавају и примерима добре праксе разговарале су Тијана Прица, новинар и комуниколог, Катарина Бељић, председник Секције за омладинско предузетништво ПКС, Снежана Борјан, предузетница и Сузана Перић, модна креаторка.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду