ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

На Градском базену Ужице отворена теретана прилагођена особама са инвалидитетом

На Градском базену у Ужицу отворена је прва теретана прилагођена особама са инвалидитетом, коју ће поред параолимпијаца моћи да користе и сви остали спортисти и суграђани, јер је комерцијалног карактера. Свечаном отварању присуствовао је и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

Према речима нашег познатог параолимпијца и освајача бројних домаћих и међународних признања Милоша Зарића, отварање теретане значиће пре свега спортистима који желе да се баве параолмпијским спортом.

“Ужице као центар параолимпијског спорта заслужује да има овакву теретану у којој су све справе прилагођене особама са инвалидитетом, али их могу комерцијално користити и остали спортисти из редовног спорта као и сви корисници Градског базена. Још се надам да ће нам град и Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања помоћи да направимо лифт за прилаз теретани и дизалицу за базен, како би особе са инвалидитетом могле да га користе. Желим да се захвалим председнику комитета, представицима града и градоначелници као и свим људима који су нам пружили подршку у реализацији овог пројекта”.

Уз похвале локалној самоуправи на подршци у свим активностима и пројектима, председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић, истакао је да са свих такмичења у земљи и иностранству ови спортисти доносе веома значајна признања.

“Не постоји такмичење на коме нису поправили лични, регионални, државни, светски па и олимпијски рекорд, а то је могуће само ако имају адекватне услове за припреме. И ова теретана један је од предуслова. Овде ће се сигурно припремати спортисти из Ужица, али и околних општина и градова за предстојећа такмичења. Наредно је Светско првенство у Паризу, а наредне године и Олимпијада.”

Према речима директор ЈП “Велики парк” Ненада Ђокића то предузеће са задовољством је прихватило идеју о отварању теретане на Градском базену .

“Омогућили смо овим шампионима да тренирају и на Градском стадиону и у хали у Крчагову. Такође, због веома тешког прилаза теретани учинићемо све да заједно са клубом и градом, уз подршку министарства обезбедимо финансијска средства за изградњу лифта и надамо се да ће тај пројекат бити реализован”.

Градски већник Срђан Недељковић поручио је да ће град, као и до сада, подржавати рад и успехе параолимпијаца, који на најбољи могући начин промовишу спорт и град у коме живе.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сладолед кошта око 1.800 динара, паркинг за цео дан преко 23.000

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило