ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На „деоници смрти” Ужице – Бела Земља за пет година 193 саобраћајке

На деоници магистралног пута од Ужица до Беле Земље, на којој су јуче страдала четворица младића, у протеклих пет година догодиле су се 193 саобраћајне незгоде, три живота су изгубљена, а 56 лица је повређено, рекао је данас у Ужицу директор Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић.

„За скоро 40 процената свих тих саобраћајних незгода препознат је утицај пута као један од фактора”, навео је Стаматовић након обиласка места незгоде и хитног састанка у Ужицу са представницима Града, Савета за безбедност саобрахаја и других институција које делују у систему безбедности саобрахаја, а који је иницирао министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Стаматовић је навео да се на састанку говорило о томе како је дошло до саобраћајне незгоде и да је предложено да се онај ко управља том деоницом покрене иницијатива за проверу безбедности саобраћаја.

„Урађена је реконструкција тог пута и побољшана безбедност, али сигуран сам да провером безбедности, што је обавеза управљача пута сваке три године, можда можемо нешто унапредити и спречити неке трагедије”, казао је Стаматовић.

Он је додао да је субјективни осећај свих из локалне самоуправе да је брзина кретања на тој деоници генерално повећана, те да је један од закључака и предлога Савету за безбедност саобраћаја, а с обзиром да саобраћајне патроле не могу 24 сата бити присутне, да се покуша са аутоматском детекцијом саобраћаја, камерама које мере брзину како би се спречиле даље трагедије.

„То је пут који води ка једном од највећих туристичких центара у Србији и није питање само грађана Ужица и апелујем на све учеснике саобраћаја на првом месту да се придржавају ограничења брзине кретања на тој деоници која је веома опасна”, закључцио је Стаматовић.

Члан Градског већа Ужица задужен за саобраћај Слободан Шиљковић навео је да Град предузима све да би безбедност учесника саобраћаја била на највишем нивоу, као и да на сајту Агенције за безбедност саобраћаја постоји податак да Ужице има можда и најмање саобраћајних незгода, нарочито са смртним исходом, од свих градова сличне величине.

„Магистрални пут одржавају Путеви Србије и та деоница је урађена пре годину и по дана, само би се требало прилагодити условима пута како би све било у реду”, рекао је Шиљковић и додао да од јануара до краја августа нема погинулих ни у граду ни селима Ужица, што значи да се радило на едукацији.

„То вече је саобраћајна полиција била до 3,15 часова, али они се морају померати на друге деонице, јер их нема довољно. Имамо камеру коју смо поставили на излазу из града која контролише брзину, имамо доста полиције по граду, на том путу је било саобраћајних незгода, али не великих што је знак да смо сви присутни”, навео је Шиљковић.

Он је додао да је велики број кажњених на том путу због брзине и да се мора радити што више на едукацији јер је, казе, непопуларно постављање камера.

„Појачаћемо едукацију и обуку, али ако буде потребно увешћемо и репресивније мере”, закључио је Шиљковић.

Извор:Политика

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Културни програм у КЦ „Златибор“ Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

У општини Пожега нема листе чекања за услугу личног пратиоца детета (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српски ђаци бољи на ПИСА тестовима, морамо да радимо на примени стеченог знања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милић: Од данас кардиохирургија не само да нема листу чекања, већ нема ни листу заказивања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА