Огласна табла
Uncategorized

На брани велике количине смећа, ЈКП “Водовод” започео акцију чишћења

Претходних дана је дошло до уплива велике количине воде у акумулацију и подизања водостаја. Подизање водостаја је довело до спирања велике количине смећа са обала и његовог доласка на брану акумулације. Данас је ЈКП”Водовод” започео чишћење акумулације и очекује се да ће посао бити завршен у наредних 5 дана.

Уплив велике количине воде у акумулацију узроковао је мешање воде по целој дубини акумулације и распростирање алги по целом језеру. Како је саопштено из “Водовода”, распоред и концентрација алги не представља ризик по водоснабдевање јер се на фабрици применом адекватних технологија и дозирањима хемикалија вода успешно прерађује. Због мешања воде у акумулацији ЈКП”Водовод”је појачао мониторина како сирове тако и чисте воде тако да завод за јавно здравље узоркује и испитује воду два пута седмично а ЈКП”Водовод” узоркује и испитује воду кроз технолошки процес свакодневно на сваких 2 сата тако да је вода под целодневним надзором.

Наредних седмица обзиром на распоред алги по целој акумулацији може се очекивати њихово цветање и  испливавање на површину. То ће дати ружнију слику акумулације, али ће смањити концентрацију алги која се захвата у сировој води. Важно је нагласити, како поручују из ужичког “Водовода” да и значајно веће концентрације алги у сировој води од тренутних фабрика може успешно да преради тако да нема бојазни по безбедност водосабдевања.

ЈКП”Водовод” моли све грађане,посетиоце акумулације да отпад понесу са собом и да га одложе на предвиђена места у контејнере. Такође, ЈКП”Водовод” моли све грађане да не верују и не шире дезинформације о наводној неисправности воде јер то није тачно.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Слободна зона у ГКЦ-у

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милош поштењачина! Пронашао новчаник са преко 200.000 динара, документима, картицама и вратио власнику!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Директорка Предшколске установе Ужице обишла радове на објекту новог вртића у Карану

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни час посвећен Рујанском четворојеванђељу, првој књизи наштампаној у Србији (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мраз, киша и снег: Стиже ново наоблачење

ОГЛАСНА ТАБЛА

Важно обавештење МУП-а за све који нису регистровали возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЛЕД Билборди Ужице – Понуда за оглашавање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација младих возача и учесника у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Које ПЕЧУРКЕ су најздравије? Оне су БОГАТ извор влакана и протеина, а могу бити корисне у превенцији когнитивних БОЛЕСТИ

ОГЛАСНА ТАБЛА