ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

На 10 километара од центра Златибора Тодоровићи живе живот пуним плућима


Чајетина – Одавно се показало да сваки ар земље на Златибору има своју вредност, и то поприличну.
И док су неки одлучили да своје парцеле продају, породица Тодоровић из града се преселила на дедовину и почела бавити сеоским туризмом. То се показало као одличан потез, јер су у јекупандемије корона вируса , али и након тога многи грађани потражили мир у нетакнутој природи.

„Кад се каже Златибор већини је на памети језеро у центру и поплачани трг, али ова планина је много више од тога. Овде у селу на само десетак километара од центра људи долазе да пронађу своју природну оазу и то успевају, јер овде се тишина заправо чује. Ваздух је феноменалан и како су нам рекли гости као да се продише пуним плућима“, каже за РИНУ домаћица Јелена Тодоровић.

Њихово домаћинство право је мало парче раја на земљи, кућице су дрвене и традиционално опремљене. Гости долазе из свих делова Србије, региона али из далеких земаља.

„Посетила нас је гошћа из тропских крајева и она је овде код нас на Златибору први пут видела снег, то је било опште одушевљење и заиста права радост“, додаје Јелена.

Да би покренули свој посао Јелена и њен супруг Александар корситили су подстицаје локалне самоуправе, а наредне године захваљујући субвенцијама у плану је и проширивање капацитета. Оно по чему се још истичу јесте производња домаће органске хране на њиховом имању, стога гости на трпези добијају искључиво домаћу, здраву храну.

„На нешем имању узгајамо мангулице и овце. Златибор је изузетно чист тако да нам није тешко да испунимо услове неопходне за органску производњу. Касније правимо своје сопствене сухомеснате производе врхунског квалиета, млеко и сир и све то служимо нашим гостима. Сви буду одушевљени домаћим чварцима, месом и млеком. Добар глас далеко се чује, а препорука „од уста до уста“ је најбоља тако да је број ноћења у нашем домаћинству све већи. Често као сувенир са Златибора понесу управо пршуту или чварке“, каже Александар.

Овај млади брачни пар са троје деце, најбољи је пример да живота има и у српским селима, али само за оне који се не либе да вредно раде и превасходно баве пољопривредом, а затим и сеоским туризмом.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Од сутра радови у Улици Станоја Главаша

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље

Високи нивои хербицида пронађени у више од половине узорака сперме, открива истраживање

Стамбени кредити и зајмови привреди стагнирају – када се може очекивати пад камата

Олакшице за струју и гас – најсиромашнијима највеће субвеције

Промоција збирке песама “Кошмари Кошара”

Данас је Свети Јован Богослов

ОГЛАСНА ТАБЛА

Beldocs одбројавање