OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На 10 километара од центра Златибора Тодоровићи живе живот пуним плућима


Чајетина – Одавно се показало да сваки ар земље на Златибору има своју вредност, и то поприличну.
И док су неки одлучили да своје парцеле продају, породица Тодоровић из града се преселила на дедовину и почела бавити сеоским туризмом. То се показало као одличан потез, јер су у јекупандемије корона вируса , али и након тога многи грађани потражили мир у нетакнутој природи.

„Кад се каже Златибор већини је на памети језеро у центру и поплачани трг, али ова планина је много више од тога. Овде у селу на само десетак километара од центра људи долазе да пронађу своју природну оазу и то успевају, јер овде се тишина заправо чује. Ваздух је феноменалан и како су нам рекли гости као да се продише пуним плућима“, каже за РИНУ домаћица Јелена Тодоровић.

Њихово домаћинство право је мало парче раја на земљи, кућице су дрвене и традиционално опремљене. Гости долазе из свих делова Србије, региона али из далеких земаља.

„Посетила нас је гошћа из тропских крајева и она је овде код нас на Златибору први пут видела снег, то је било опште одушевљење и заиста права радост“, додаје Јелена.

Да би покренули свој посао Јелена и њен супруг Александар корситили су подстицаје локалне самоуправе, а наредне године захваљујући субвенцијама у плану је и проширивање капацитета. Оно по чему се још истичу јесте производња домаће органске хране на њиховом имању, стога гости на трпези добијају искључиво домаћу, здраву храну.

„На нешем имању узгајамо мангулице и овце. Златибор је изузетно чист тако да нам није тешко да испунимо услове неопходне за органску производњу. Касније правимо своје сопствене сухомеснате производе врхунског квалиета, млеко и сир и све то служимо нашим гостима. Сви буду одушевљени домаћим чварцима, месом и млеком. Добар глас далеко се чује, а препорука „од уста до уста“ је најбоља тако да је број ноћења у нашем домаћинству све већи. Често као сувенир са Златибора понесу управо пршуту или чварке“, каже Александар.

Овај млади брачни пар са троје деце, најбољи је пример да живота има и у српским селима, али само за оне који се не либе да вредно раде и превасходно баве пољопривредом, а затим и сеоским туризмом.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla