9.7 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Muzički spektakl u Užicu: Rock Symphony iz Bitolja na Trgu partizana

Centralni  događaj ovogodišnjeg Kulturnog leta u Užicu je, po najavi organizatora, Gradskog kulturnog centra, predstojeći  koncert bitoljskog  kamernog orkestra “Rok simfonija” u subotu, 25. avgusta od 20, 30 časova na Trgu partizana.

Najavivši ovaj događaj , kako je rekla direktor GKC Užice, Jelena Vasović : “muzički spektakl na otvorenom”, a Miloš Milivojević, rukovodilac programa dodao je da od “koncerta zagrebačke grupe “Indeksa” u Užicu nije bilo većeg koncerta od ovogo koji predstoji”.

Bitoljsku “Rok simfoniju” čini 10 muzičar u sastavu kamernog orkestra i rok bend inkorporiran u celinu  a to znači da pored muzičara koji sviraju instrumente karakteristične za klasičnu muziku, na sceni će biti i rok sastav: bubnjar, bas gitarista, dve solo gitare i tri vokala.

Kako je naglasila direktorka, “Rok simfonija” “postoji već nekoliko decenija sa malim prekidima, a sadašnju postavu čine muzičari koji su diplomirali ili magistrirali na svojim instrumentima na različitim muzičkim akademijama”:

-Rok simfonija iza sebe ima mnogo uspešnih koncerata u nekoliko država i učestvovali su na brojnim festivalima, među kojima su i oni koji popularizuju klasičnu muziku. Proteklih decenija svetska muzička scena zabeležila je veliku popularnost upravo ove kombinacije: klasične i rok muzike, pa će i naš grad, prvi put imati priliku da vidi ovakvu makedonsku dobitnu kombinaciju.

Miloš Milojević je istakao da će na repertoaru Rok simofonije na koncertu na Trgu parizana biti zastupljene popularni hitovi AC/DC, Whitesnake, The Queen, Lenny Kravitz, Led Zeppelin, The Doors, Metallica, Depeche Mode, Deep Purple, Muse, Rammstein, Scorpions I drugih, svetski  popularnih, bendova.

Izvor:pasaz.rs/M.N.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla