ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Музеј на отвореном ,, Старо село“ Сирогојно добитник је специјалног ЖИВА признања 2022.године за интерпретацију

Награда „Жива“ за најбољи словенски музеј и најбољи словенски културни и природни споменик има за циљ да препозна, подстиче, награди и промовише експерименте, пројекте и праксе у музејском сектору у посебном културном и географском оквиру европских земаља словенских народа, као и да препозна посебности и посебне вредности словенског света с њиховим причама, традицијама и баштином, заједничким, а понекад и врло различитим коренима, као и проблемима.

Учешће је омогућено музејима свих врста: историјски, природњачки, технички, индустријски музеји или научни центри, етнолошки, архитектонски, књижевни, музички, уметнички и други музеји. Музеји могу бити локални, регионални, национални или савезни. Приватни музеји такође су позвани да учествују.

Жири ове награде је посетио све пријављене и номиноване музеје, што је ретка и јединствена пракса која обогаћује и музеје и чланове жирија за награду „Жива“. Непроцењивост личног искуства представља додатни аспект професионалне евалуације при којој се фокусирају на изузетну и креативну употребу збирки у комбинацији са иновативним интерпретативним приступом.

Међу пријављеним музејима из Русије, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Словачке… нашао се ове године и Музеј на отвореном „Старо село“ Сирогојно. Оно што грађане општине Чајетина и саму локалну самоуправу може учинити поноснима јесте то што је Музеј на отвореном ,, Старо село“ Сирогојно добитник  специјалног ЖИВА признања 2022.године за интерпретацију.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА