Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Музеј на отвореном ,, Старо село“ Сирогојно добитник је специјалног ЖИВА признања 2022.године за интерпретацију

Награда „Жива“ за најбољи словенски музеј и најбољи словенски културни и природни споменик има за циљ да препозна, подстиче, награди и промовише експерименте, пројекте и праксе у музејском сектору у посебном културном и географском оквиру европских земаља словенских народа, као и да препозна посебности и посебне вредности словенског света с њиховим причама, традицијама и баштином, заједничким, а понекад и врло различитим коренима, као и проблемима.

Учешће је омогућено музејима свих врста: историјски, природњачки, технички, индустријски музеји или научни центри, етнолошки, архитектонски, књижевни, музички, уметнички и други музеји. Музеји могу бити локални, регионални, национални или савезни. Приватни музеји такође су позвани да учествују.

Жири ове награде је посетио све пријављене и номиноване музеје, што је ретка и јединствена пракса која обогаћује и музеје и чланове жирија за награду „Жива“. Непроцењивост личног искуства представља додатни аспект професионалне евалуације при којој се фокусирају на изузетну и креативну употребу збирки у комбинацији са иновативним интерпретативним приступом.

Међу пријављеним музејима из Русије, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Словачке… нашао се ове године и Музеј на отвореном „Старо село“ Сирогојно. Оно што грађане општине Чајетина и саму локалну самоуправу може учинити поноснима јесте то што је Музеј на отвореном ,, Старо село“ Сирогојно добитник  специјалног ЖИВА признања 2022.године за интерпретацију.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА