Основни циљ Фестивала ”Music Vibes” поред свог музичкој садржаја који пружа публици је афирмација младих музичара кроз интерпретацију како својих (ауторских) композиција тако и извођењем и личним музичким печатом композиција које изводе, а нису ауторске.
Тиме унапређујемо културни живот града Ужица и дајемо могућност младима да учествују у креирању музичког садржаја града.
Поред наведеног, организациони одбор Фестивала ”Music Vibes” припремио je и пригодне поклоне који ће бити уручени најбоље пласираним кандидатима, а који ће имати намену да помогну културно-музичко стваралаштву младих музичара.
Фестивал ће такође пружити могућност стручне консултације кандидатима са еминентним члановима жирија, а који ће својим саветима, знањем, и вештинама унаприти развојни пут младим музичарима за јасније позиционирање својих вештина у музичкој индустрији.
Организатор такмичења је удружење “Piano Forte” са Сандром Пауновић Богдановић на челу, уз подршку Монике Пауновић (секретар жирија) и Јелице Стевановић (информатичка подршка).