5.6 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

MUP: U AKCIJI „PLUTON 2“ UHAPŠENO 47 OSOBA

U saopštenju se navodi da je akcija „Pluton 2“ sporovedena u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru.

Osumnjičeni se terete da su od 2005. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su budžetima Srbije, Vojvodine, grada Beograda i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od 1,9 milijardi dinara, odnosno više od 17,5 miliona evra.

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična dela poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba službenog položaja, nenamensko korišćenje budžetskih sredstava, pronevera, falsifikovanje službene isprave, prevara i teška krađa.

U saopštenju se navodi da su među uhapšenima bivši rukovodilac Odeljenja za prehrambene roizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve, bivše odgovorno lice Doma zdravlja „Dr Milorad-Mika Pavlović“ u Inđiji, lekar, građevinski inspektori, matičari, investitori i bivša i sadašnja odgovorna lica više pravnih lica.

Kako se dodaje, izvršenjem krivičnih dela oštećeni su budžet Srbije, Republička direkcija za robne rezerve, Republička direkcija za vode, Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj, Klinički centar Vojvodine, Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje, budžet grada Beograda, JP „Srbijašume“, Dom zdravlja „Dr Milorad-Mika Pavlović“, Sindikalna organizacija samostalnog sindikata JP „Gas“, AMŠ Gas-petrol, akcionari „Alfa plama“ iz Vranja, kao i više pravnih i fizičkih lica.

Izvor:novimagazin.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla