16.6 C
Uzice
јун 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

MUP: U AKCIJI „PLUTON 2“ UHAPŠENO 47 OSOBA

U saopštenju se navodi da je akcija „Pluton 2“ sporovedena u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru.

Osumnjičeni se terete da su od 2005. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su budžetima Srbije, Vojvodine, grada Beograda i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od 1,9 milijardi dinara, odnosno više od 17,5 miliona evra.

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična dela poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba službenog položaja, nenamensko korišćenje budžetskih sredstava, pronevera, falsifikovanje službene isprave, prevara i teška krađa.

U saopštenju se navodi da su među uhapšenima bivši rukovodilac Odeljenja za prehrambene roizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve, bivše odgovorno lice Doma zdravlja „Dr Milorad-Mika Pavlović“ u Inđiji, lekar, građevinski inspektori, matičari, investitori i bivša i sadašnja odgovorna lica više pravnih lica.

Kako se dodaje, izvršenjem krivičnih dela oštećeni su budžet Srbije, Republička direkcija za robne rezerve, Republička direkcija za vode, Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj, Klinički centar Vojvodine, Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje, budžet grada Beograda, JP „Srbijašume“, Dom zdravlja „Dr Milorad-Mika Pavlović“, Sindikalna organizacija samostalnog sindikata JP „Gas“, AMŠ Gas-petrol, akcionari „Alfa plama“ iz Vranja, kao i više pravnih i fizičkih lica.

Izvor:novimagazin.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

OT FASHION: Na krovu Užica sa Level bendom (FOTO)

Oglasna Tabla

Stamatović: Demarš Ambasadi SAD, otkazati angažman Bleru!

Oglasna Tabla

SNS Zlatiborskog okruga donirao pomoć Kraljevčanima vrednu preko milion dinara

Oglasna Tabla