ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

МУП: Појачана контрола коришћења сигурносног појаса и начина превожења деце

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 6. до 12. марта, током међународне акције појачане контроле саобраћаја, посебну пажњу ће усмерити на контролу коришћења сигурносног појаса и начина превожења деце у возилима.

Како из МУП-а наводе, спровођење ове акције од изузетног је значаја, с обзиром да је некоришћење појаса тренутно један од највећих проблема у области безбедности саобраћаја у Републици Србији.

У току прошле године, свега 48% погинулих возача и 35% погинулих путника користили су сигурносни појас у тренутку саобраћајне незгоде. Другим речима, због некоришћења сигурносног појаса у саобраћајним незгодама погинуло је 97 возача и 47 путника у путничким возилима.

Саобраћајна полиција доследно ће преузимати мере према свим лицима која за време вожње у моторним возилима не буду користила сигурносне појасеве, како на предњим, тако и на задњим седиштима, као и према онима који децу буду превозили на непрописан начин.

У току 2022. године, због некоришћена сигурносног појаса санкционисано је 195.226 учесника у саобраћају, док су због непрописног превожења деце у возилима санкционисане 2.574 особе.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица