11.5 C
Uzice
октобар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

Mostar Sevdah Reunion u Užicu

Mostar Sevdah Reunion predstavlja ljubav, strast i čežnju u Gradskom kulturnom centru u Užicu, 16.02.2018. godine.

Najveći bosanskohercegovački, mostarski kulturni ambasadori sevdaha Mostar Sevdah Reunion dolaze u Užicu, i to uz pojačanje ženskog vokalau Gradskom kulturnom centru u Užicu, u petak, 16.februara 2018 godine u 20:30h. Sevdah ili (u slobodnom prevodu) ljubav, strast i čežnja u februaru će ispuniti prostor Gradskog kulturnog centra.

Muzički stil Mostar Sevdah Reuniona se gotovo u celini sastoji od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima. Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda. Prvi album je snimljen u Pavarotti centru u Mostaru i izdat je 1999. godine . Od tada pa nadalje mostarski bend je stalni gosti najvećih World Music, jazz festivala i koncertnih dvorana širom sveta. Bend je nedavno izdao novi CD sa “live” snimcima svojih najvećih hitova sa evropskih koncerata pod nazivom “KINGS OF SEVDAH” (KRALJEVI SEVDAHA) – koji trenutno promovišu.

“Izuzetno nam je drago da ćemo se predstaviti užičkoj publici na ovoj turneji i to odmah posle koncerta u Beogradu. Kao i uvijek spremamo nešto novo. Za ovaj put imamo predstavljanje dva nova vokala. Prvi, Milutina Sretenovića Sretu, koga je beogradska publika mogla čuti na našem prošlogodišnjem koncertu u Centru “Sava”. Sreta ce sada dobiti mnogo dužu minutažu, a drugi je naš novi ženski vokal – izuzetno talentirana 26-godišnja Antonija Batinić koja će na sebi svojstven način izvesti sevdalinke. Radi se, naime, o izuzetno talentiranoj pjevačici sa kojom smo prije par mjeseci krenuli u saradnju i upravo završavamo video spot za singl koji ce izaći za koju sedmicu za poznatu sevdalinku „Srdo moja” – izjavio je Dragi Šestić
Mostar Sevdah Reunion samo nastavlja dugotrajnu tradiciju promovisanja novih projekata, pevača i muzičara sa prostora Balkana, te sa novim osveženjima pokušava da svoj program svaki put učini što zanimljivijim.

Koncert je zakazan za 20:30h, a ulaznice možete kupiti u klubu Gradskog kulturnog centra svakog radnog dana, osim nedelje, od 8 h do 23 h, po ceni od 800,00 rsd u pretprodaji. Karte će na dan koncerta koštati 1.000,00 dinara.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla