OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Moleban u čajetinskoj crkvi u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

U sredu, 22. januara, od 17 časova u čajetinskoj Crkvi Svetog arhangela Gavrila održaće se moleban u znak podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

–Solidarišući se sa našom braćom i sestrama u Crnoj Gori, u skladu sa situacijom u kojoj se nalaze oni kao i sama Srpska pravoslavna crkva u toj državi, pridružujemo se gradovima koji širom Srbije i Republike Srpske na ovaj način daju podršku vernicima SPC u Crnoj Gori. Moleban će biti služen umesto uobičajene večernje službe, a po izlasku iz hrama izvršićemo litiju ulicama Čajetine. Osim oca Milana i mene, kao bratstva čajetinskog hrama, biće tu i sveštenici iz ostalih parohija Čajetine, od Sirogojna, Ljubiša, Dobroselice, Zlatibora, Mačkata… Očekujemo odziv i sveštenika iz Užica i Bajine Bašte, a možda i iz Republike Srpske, tj. iz Srebrenice i Bratunca – kaže paroh čajetinske crkve, jerej Petar Lazić.

Podsećamo, povodom nedavnog usvajanja „Zakona o slobodi veroispovesti“ u crnogorskom parlamentu, vernici Srpske pravoslavne crkve u toj državi svoje nezadovoljstvo ovim aktom izražavaju kroz molebane i litije sličnog tipa, a slični skupovi održavaju se i u pojedinim gradovima Srbije i Bosne i Hercegovine (Republike Srpske).

Izvor:zlatiborpress.rs/foto:print scr

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

100 novih zaraženih u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Crni dan za Srbiju: Preminulo 18 osoba

Oglasna Tabla

KOVID računi se gase 15. avgusta

Oglasna Tabla

IN MEMORIAM: Preminuo Rade Jovanović, direktor JKP „Vodovod Zlatibor“

Oglasna Tabla

Nove mere: Evo šta vas čeka na poslu od sutra

Oglasna Tabla

Čobanin koji čuva jedno od najvećih stada u Srbiji

Oglasna Tabla

“Sledeći put ću samo da ga ŠUTNEM!” Jasmina je našla novčanik na ulici, a kad je htela da ga vrati vlasniku usledio je šok!

Oglasna Tabla

Još danas upis u srednju školu, ove godine elektronski

Oglasna Tabla

Otkazani sabori trubača u Zlatiboru i Guči

Oglasna Tabla