ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Могуће пријављивање за туристичке ваучере за одмор у Србији

Грађани Србије могу да се пријаве за ваучере за овогодишњи одмор у Србији, које је држава обезбедила ради подстицања унапређења туристичког промета домаћих туриста, за шта је из буџета издвојено 500 милиона динара.

Предвиђено је да се 100.000 ваучера у вредности од по 5.000 динара, може користити у трајању од најмање пет ноћења изван града, општине, односно места пребивалишта или места студирања корисника ваучера, све до 20. новембра 2022.

Ваучером се могу платити искључиво услуге смештаја, а не исхрана, пиће, здравствене и друге услуге или боравишна такса.

Ваучере могу добити пензионери, студенти, незапослени на евиденцији Националне службе за запошљавање, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени са примањима које не прелазе 70.000 динара месечно, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима не већим од 70.000 динара, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, носиоци активног породичног пољопривредног газдинства.

Процедура пријављивања иста је као и раније, па се захтеви предају на шалтерима пошта, при чему је неопходно имати потврду о примањима.

За пензионере то је последњи пензијски чек, за запослене потврда о запослењу и оствареној заради исплаћној у месецу који претходи ономе када се подноси пријава, а за студенте уверење са факултета којим доказују да студирају у текућој школској години.

Како је прецизирано, пријава ће се примати закључно са 15. октобром 2022. године, а потенцијални корисници су у обавези да на шалтерима ЈП „Пошта Србије“ поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана.

Смештај може да се резервише код угоститеља који су се пријавили за учешће у пројекту.

Целокупан поступак пријаве, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводиће се преко централно-информационог система у области угоститељства и туризма (еТуриста), због чега је неопходно да угоститељ буде евидентиран у овом систему.

Листа угоститеља који учествују у реализацији шеме доделе ваучера биће објављена на интернет презентацији министарства трговине, туризма и телекомуникација и биће два пута седмично ажурирана.

Извор:danas.rs
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић