ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Многи добављачи нису испоручили нове фискалне касе

https://www.aikbanka.rs/?fbclid=IwAR1s4tGDNhErGUTaD77DkQqKoEU6Hs1tdwStqjc3GOh-9CU4JFcctJZ5sdM

Удружење Заштитник предузетника и привредника Србије оцењује да је, од 1. маја откад за привреднике важи законска обавеза да уведу нове фискалне касе, стање на терену хаотично јер многи добављачи не могу још да испоруче фискалне уређаје и привредници којиима касни испорука куцају на старим касама. Није било довољно времена да систем прикључе на е – касе у предвиђеном року.

„Зато је потребно продужити рокове и решити техничке проблеме“, поручује Миа Амон из Удружења Заштиник привредника и предузетника Србије.

У саопштењу тог Удружења се наводи да сматрају скандалозним да се легално регистрованим привредницима прети казненим мерама кад Министарство финансија добро зна да још увек има много техничких проблема и да многи добављачи не могу да испоруче уређаје и прикаче системе у предвиђеним роковима што значи да потребни прелазни рокови нису добро израчунати.

„С обзиром на то да се из случаја пијачних продаваца може закључити да је надлежност за Закон о фискализацији са Министарства финансија прешла на Председништво, тражимо да се хитно одговори на наш допис и да се примена закона одложи до решења многобројних техничких проблема са којима се привредници суочавају док се службеници Министарства финансија и Пореске управе (који су плаћени да обезбеде неометано пословање за привреду) понашају непрофесионално и издају непримерена саопштења усмерена ка легално регистрованим привредницима који својим радом свакодневно пуне буџет“, наводи се у саоптењу тог Удружења.

Удружење очекује и да се Министраство привреде као ресорно министраство хитно укључи у решавање насталих проблема у циљу обезбеђивања неометаног рада домаћој привреди и да се одговори на питања:

За шта привреда плаћа огромну администрацију у оквиру Министарства финансија кад не добија адекватну услугу?
Ко ће надокнадити штету привредницима тамо где систем не функционише? Оператери? Управа Царина због каса заглављених на царини? Министарство финансија које прави штету привердницима и буџету?
Где је одговорност државног апарата?
Да ли је улица једина врста дијалога са државном управом?

Нова Економија

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА