ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Младић из Ариља признао да је убио жену на свадби Активирао прангију и изазвао трагедију

Неколико сати после трагедије на свадби у селу Висока код Ариља, на којој је смртно страдала К. С. (67) из Београда, ужичка полиција ухапсила је Д. Б. (34) из овог села под сумњом да активирао експлозивну направу ручне израде чији је метални део погодио несрећну жену право у главу и убио је.

Д. Б. је одређено полицијско задржавање од 48 сати после чега це бити изведен пред вишег јавног тужиоца у Ужицу.

Према сазнањима сплет несрећних околности као и давнашњи обичај у овом крају да се на свадбама оглашавају прангије, да се људи и на тај начин веселе допринели су овој трагедији.
-Ухапшени Д. Б. је добар момак, живи овде у селу, бави се пољопривредом, ради повремено и шуми, углавном тешке физицке радове, никад, баш никад није био проблематичан. Од кад је свадби, људи се овде веселе и на тај начин, активирањем неке врсте прангија, а баш њему се заломило да од прангије коју је активирао неко страда – рекао нам је јуче један од мештана Високе.

У селу кажу да жале и страдалу К. С. која је родом из овог краја и која је живела у Београду, у суботу је дошла на свадбу код родбине, али жале и Д. Б, посебно помињу да је ухапшеном младићу пре неколико година, несрећним случајем страдао брат.

-Колико се у селу чуло, они су сипали барут у дугуљасту металну посуду а затим су га активирали највероватније спорогорећим штапином. Те посуде у које се сипа барут цесто се закаце и на неко дрво, шљиву, крушку, или вежу за колац, подигну од земље да би детонација била јаца, да би се даље чула. У овом случају, део те металне посуде од јацине детонације се откацио, пробио платно шатре и погодио несрећну жену право у главу – прића један од мештана.

По првим резултатима истраге, експлозивна направа била је постављена на неких 10 – 15 метара од шатре, са задње стране, а током поподнева и вечери неколико пута, помињу у селу, чуле су се експлозије сличне јачине као и она од које је страдала жена.
На свадби је, кажу, било 60 – 70 људи. К. С. је у тренутку експлозије, док је музика радила само пала преко стола, кад су видели шта се десило, људи су прискочили у помоћ, покушали да јој помогну, али, жена, кажу, у тренутку кад су је ставили у кола и повезли према Ариљу тражећи помоћ није давала знаке живота.

Ухапшеном Д. Б. на терет се ставља кривично дело против опште сигурности, односно да је под сумњом да је на свадби активирао експлозивну направу цији је део погодио у главу 67-годишњу жену које је од последица повреде преминула.

Ухапшени је, по незваничним информацијама, признао полицији да је активирао експлозивну направу.

Ало

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА