OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Младић из Ариља признао да је убио жену на свадби Активирао прангију и изазвао трагедију

Неколико сати после трагедије на свадби у селу Висока код Ариља, на којој је смртно страдала К. С. (67) из Београда, ужичка полиција ухапсила је Д. Б. (34) из овог села под сумњом да активирао експлозивну направу ручне израде чији је метални део погодио несрећну жену право у главу и убио је.

Д. Б. је одређено полицијско задржавање од 48 сати после чега це бити изведен пред вишег јавног тужиоца у Ужицу.

Према сазнањима сплет несрећних околности као и давнашњи обичај у овом крају да се на свадбама оглашавају прангије, да се људи и на тај начин веселе допринели су овој трагедији.
-Ухапшени Д. Б. је добар момак, живи овде у селу, бави се пољопривредом, ради повремено и шуми, углавном тешке физицке радове, никад, баш никад није био проблематичан. Од кад је свадби, људи се овде веселе и на тај начин, активирањем неке врсте прангија, а баш њему се заломило да од прангије коју је активирао неко страда – рекао нам је јуче један од мештана Високе.

У селу кажу да жале и страдалу К. С. која је родом из овог краја и која је живела у Београду, у суботу је дошла на свадбу код родбине, али жале и Д. Б, посебно помињу да је ухапшеном младићу пре неколико година, несрећним случајем страдао брат.

-Колико се у селу чуло, они су сипали барут у дугуљасту металну посуду а затим су га активирали највероватније спорогорећим штапином. Те посуде у које се сипа барут цесто се закаце и на неко дрво, шљиву, крушку, или вежу за колац, подигну од земље да би детонација била јаца, да би се даље чула. У овом случају, део те металне посуде од јацине детонације се откацио, пробио платно шатре и погодио несрећну жену право у главу – прића један од мештана.

По првим резултатима истраге, експлозивна направа била је постављена на неких 10 – 15 метара од шатре, са задње стране, а током поподнева и вечери неколико пута, помињу у селу, чуле су се експлозије сличне јачине као и она од које је страдала жена.
На свадби је, кажу, било 60 – 70 људи. К. С. је у тренутку експлозије, док је музика радила само пала преко стола, кад су видели шта се десило, људи су прискочили у помоћ, покушали да јој помогну, али, жена, кажу, у тренутку кад су је ставили у кола и повезли према Ариљу тражећи помоћ није давала знаке живота.

Ухапшеном Д. Б. на терет се ставља кривично дело против опште сигурности, односно да је под сумњом да је на свадби активирао експлозивну направу цији је део погодио у главу 67-годишњу жену које је од последица повреде преминула.

Ухапшени је, по незваничним информацијама, признао полицији да је активирао експлозивну направу.

Ало

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla