27.2 C
Uzice
јун 27, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Mladi Užica donarili klima uređaj Društvu MNRO „Anđeli“

Unija studenta Užica i Unija užičih srednješkolaca nedavno su organizovali žurku humanitarnog karaktera na kojoj su prikupljali sredstava za humanitarne svrhe i odlučili su da od te sume doniraju klima uređaj Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Anđeli” iz Užica. Klima uređaj će korisnicima usluga ovog Društva  biti predat u petak 28. septembra.

Ove  dve organizacije mladih koje su u poslednjih nekoliko godina uzele sebi na zadatak da pokrenu školsku i studentsku populaciju Zlatiborskog okruga u rešavanju pitanja koja se tiču njihovog aktuelnog položaja u društvu kao i kreiranju sopstvene budućnosti u boljem okruženju, postale su prepoznatljive po humanitarom radu kojim ne samo što pomažu one kojima je to potrebno, već kroz ovakve aktivnosti  i promovišu empatiju, solidarnost i brigu za sve socijalne kategorije društva.

U ranijem periodu Unija studenata Užica i Unija užičkih srednješkolaca prikupili su i donirali 60.000 dinara za operaciju vida, đaka prvaka iz Sevojna, Miodraga Hadžimurtovića, 141. 000 dinara kupovinu ultrazvučnog aparata neophodnog za pokretanje Centra za vantelesnu oplodnju za našu bolnicu, a nakon donacije klima uređaja Društvu MNRO “Anđeli” , iz  ove dve organizacije mladih poručuju da i nastavljaju sa svojim humanitarnim radom i u budućnosti.

Izvor:pasaz.rs/Milunka Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički osnovci oduševljeni boravkom u Sočiju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Милош Чолић – „Данас нема одговорности за изговорену реч“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Raspored nastupa na šestom HILLS UP muzičkom festivalu

Oglasna Tabla