ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Mladi umetnik iz Užica Stefan Lukić završio je svoj performans „Put – Daleko koliko me noge nose“

Mladi umetnik iz Užica Stefan Lukić završio je svoj performans „Put – Daleko koliko me noge nose“. Trčeći svaki put na drugu lokaciju, on je pozivao zainteresovane da mu se pridruže kako bi zajedno napravili umetničko delo. Kako bi skrenuo pažnju na konstantnu trku s vremenom, Lukić je odlučio da poslednju trku trči od svog radnog mesta do groblja.

– Trčanje je nekako odraz naših života. Trči se u ime promene, protesta, svakodnevno na posao, za autobusom, u hitnim slučajevima po pomoć. Trči se zbog avanture, rekreacije, za zdravo delo i zdrav duh. Ovaj performans treba da nas podseti na sve to, ali i na još više. Treba da nas podseti upravo na nedostatak vremena i trčanje radi smanjenja tempa – objašnjava Lukić. Performans koji se sastoji od trčanja i crtanja linija pomoću GPS imao je deset etapa.

Stefan Lukić završio je treću godinu studija na Akademiji lepih umetnosti u Parizu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, 2019. pohađao je masterklas na Kraljevskoj akademiji u Amsterdamu, a trenutno je na masteru na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Biljane Đurđević. Dobitnik je Nagrade za slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti 2016. godine.

Izvor: Kurir.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама