OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Млади ловац мирне руке и бистрог ока одстрелио дивљег вепра који је месецима плашио мештане села у околини Нове Вароши


Нова Варош – Сви који се баве ловом маштају да одстреле трофеј са којим ће се поносити.
Некима то никад не пође за руком, али млади Раденко Ђенадић (21) из села Божетићи код Нове Вароши на самом почетку свог ловачког стажа заслужио је поштовање својих старијих колега. Током ловачке експедиције бистрог ока и мирне руке успео је да одстрели невероватн трофеј, дивљег вепра тешког преко 100 килограма.

„Ловили смо на простору ловачке секције ’Врхови – Дебеља’, где је нас десетак ловаца и неколико паса кренуло у извидницу. Одједном се зачуо невероватан звук када је истрчала огромна гродосија. На први поглед мислили смо да је медвед, али када је наш колега Раденко пресудним хицем савладао звер, испоставило се да је дивљи вепар. Када смо га ставили на вагу и измерили, био је тежак 125 килогарама”, казао је за РИНУ, ловац Раде Лековић.

Међутим, ово није само обичан дивљи вепар већ онај који је месецима мештанима околних села на падинама Златара правио велике проблеме и материјалну штету на имањима. Тако су само једним хицем „убијене две муве”. Млађани Раденко се показао као врстан ловац, а мештани решили муке.

„Сад кад више не може да прави штету, доста смо безбеднији и имамо миран сан. Комшији је прошле године за само једно поподне дивљи вепар уништио целу парцелу под кукурузом од једног хектара. Уништавао је све од пољопривредних култура што му се налазило на путу, није ни чудо што је имао толику килажу. Надамо се да се тако нешто неће више дешавати”, додао је Лековић.

Дивље свиње у потрази за храном све чешће прилазе све више насељенима местима и породичним кућама. Улсед њиховог повећаног броја, правилно и планско изловљавање једино је решење да ове животиње не оберу већи део летине у селима у околини Нове Вароши.

РИНА / ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА