Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Млади ловац мирне руке и бистрог ока одстрелио дивљег вепра који је месецима плашио мештане села у околини Нове Вароши


Нова Варош – Сви који се баве ловом маштају да одстреле трофеј са којим ће се поносити.
Некима то никад не пође за руком, али млади Раденко Ђенадић (21) из села Божетићи код Нове Вароши на самом почетку свог ловачког стажа заслужио је поштовање својих старијих колега. Током ловачке експедиције бистрог ока и мирне руке успео је да одстрели невероватн трофеј, дивљег вепра тешког преко 100 килограма.

„Ловили смо на простору ловачке секције ’Врхови – Дебеља’, где је нас десетак ловаца и неколико паса кренуло у извидницу. Одједном се зачуо невероватан звук када је истрчала огромна гродосија. На први поглед мислили смо да је медвед, али када је наш колега Раденко пресудним хицем савладао звер, испоставило се да је дивљи вепар. Када смо га ставили на вагу и измерили, био је тежак 125 килогарама”, казао је за РИНУ, ловац Раде Лековић.

Међутим, ово није само обичан дивљи вепар већ онај који је месецима мештанима околних села на падинама Златара правио велике проблеме и материјалну штету на имањима. Тако су само једним хицем „убијене две муве”. Млађани Раденко се показао као врстан ловац, а мештани решили муке.

„Сад кад више не може да прави штету, доста смо безбеднији и имамо миран сан. Комшији је прошле године за само једно поподне дивљи вепар уништио целу парцелу под кукурузом од једног хектара. Уништавао је све од пољопривредних култура што му се налазило на путу, није ни чудо што је имао толику килажу. Надамо се да се тако нешто неће више дешавати”, додао је Лековић.

Дивље свиње у потрази за храном све чешће прилазе све више насељенима местима и породичним кућама. Улсед њиховог повећаног броја, правилно и планско изловљавање једино је решење да ове животиње не оберу већи део летине у селима у околини Нове Вароши.

РИНА / ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Милош поштењачина! Пронашао новчаник са преко 200.000 динара, документима, картицама и вратио власнику!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележен јубилеј Педагошког факултета Ужице, 30 година успешног постојања и рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Маме су закон: Удружење покренуло петицију за допуну Закона о раду

ОГЛАСНА ТАБЛА

ССП Ужице: Грађани незадовољни начином обрачуна рачуна за изношење смећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено са грађанима о новом нацрту Одлуке за програм “Удружимо се “ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело заказивање термина за упис у школу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трибина „Да нам школа буде сигурна“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прва епизода нове кампање „У загрљају Златибора“ – Ски центар „Торник“

ОГЛАСНА ТАБЛА

“Веселе осамдесете” у Градском културном центру

ОГЛАСНА ТАБЛА