ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Млади ће се за 100 евра пријављивати путем портала Управе за трезор

Пријава за помоћ младима од 100 евра биће могућа од 15. до 30. јануара на исти начин као што су се грађани пријављивали за предходне врсте помоћи државе, дакле преко портала Управе за трезор, навео је данас министар финасија Синиша Мали.

Он је на Инстаграм профилу истакао да ова нова врста помоћи младима показује колико нам је јака држава, и колико су нам стабилне јавне финасије.

„Ми помажемо онима којима је помоћ најпотребнија, а то су пензионери који ће добити 20.000 динара 10. фебруара. Такође, одлучено је да се донесе и нова мера помоћи младима, онима пред којима је будућност и то представља још једну потврду одговорне политике председника Србије Александра Вучића. Нова мера помоћи младима од навршених 16 до навршених 29 година, подразумева да ће они добити по 100 евра у динарској противвредности“, навео је министар Мали.

По завршетку пријаве, младима ће бити исплаћено по 100 евра.

„Са том мером помоћи младима, којих има нешто више од милион, и са раније најављеном помоћи пензионерима од по 20.000 динара, долазимо до тога да су сва три пакета подршке привреди и грађанима Србије у циљу ублажавања последица пандемије, вредна укупно око 8,7 милијарди евра, односно око 18 одсто БДП-а“, поручио је Мали.

Са друге стране, већина економиста оценила је да за помоћ младима у Србији од 16 до 30 година и новорођеној деци нема пара у буџету и да се држава мора задужити, а поједини њих сматрају да ће то бити најбоље потрошене паре из државне касе.

Извор: данас.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику