ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Младе Ужичане уче лепом и течном говору

На неколико бесплатних радионица које је организовала градска Канцеларија за младе било је око 200 полазника
Ужице – Тачан и течан говор међу младима, у доба брзог живљења и још бржег изговарања углавном скраћених речи и реченица, ипак није заборављен. Канцеларија за младе града Ужица, у оквиру децембарских бесплатних креативних радионица намењених деци и младима, организовала је радионицу дикције и артикулације „Леп говор” за средњошколце и студенте, под вођством ужичке глумице Андријане Симовић.

– Било је врло креативно, млади учесници су пријатно изненађени како учење течног говора може бити занимљиво. То би у животу могло вишеструко да им користи, због њихових будућих позива: при сваком обраћању јавности, у глумачкој професији, ако раде у просвети и слично. Пошто смо увидели да младе ово занима, планирамо да почетком ове године два пута месечно организујемо такве радионице, а укључићемо и рецитовања, беседе, неговања лепе речи – каже за наш лист координаторка ужичке Канцеларије за младе Марија Маричић.

Занимљиве су биле и остале децембарске радионице КЗМ у Ужицу. Тако су се деца од шест до 12 година исказала у изради новогодишњих честитки у радионици „Моја новогодишња честитка – нечији осмех”. Водила их је наставница ликовног Оливера Шуљагић, која је затим помагала средњошколцима и студентима да организују радионицу „Израда букмаркера ‒ Густав Климт”. Пијанисткиња Марија Лазић предводила је радионицу певања новогодишњих песмица за најмлађе, а координаторка КЗМ Марија Маричић за децу од шест до 12 година је реализовала слатку радионицу прављења колача као новогодишњих украса. Сва та дешавања одржавала су се у Омладинском клубу Градског културног центра и била доступна свим младима који су били заинтересовани.

– На нашем ентузијазму је заснована организација ових бесплатних креативних радионица, на којима је било око 200 полазника. Није било средстава издвојених за те програме, па смо се сналазили да младима пружимо ову могућност, уз помоћ појединих љубитеља уметности – каже Марија Маричић.

Извор: политика.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику