3.7 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

MIS SRBIJE: LEPOTICA, KUVARICA I BUDUĆA VASPITAČICA

NA izboru za mis Srbije Anđelija Rogić (22) našla se sasvim slučajno, prijavu na konkurs poslao je drug, bez njenog znanja, a njeno je bilo samo da trijumfuje. Dogodiće se tako da će studentkinja iz Gorjana kod Užica sledeće godine predstavljati Srbiju na izboru za najlepšu devojku sveta, a u njenom domu ponosni roditelji Milica i Zoran čitaocima „Novosti“ otkrivaju da njihovu mezimicu najviše interesuju fakultet, srpska tradicija i na prvom mestu – porodica kao stub i smisao života.

Anđelija sa majkom Milicom, bratom Bogdanom i ocem Zoranom

– Sledeći brata Bogdana (20), Anđelija je pre osam godina postala članica KUD „Zavičaj“ iz Zlakuse, poznatog po izradi kvalitetnih narodnih nošnji i po turističkoj „Terzića avliji“ – objašnjava majka Milica. – Sa drugovima je tako obišla čitav svet. Vreme provedeno u KUD izgradilo je Anđelijinu ličnost i njene stavove. Kao i brat, ona je samostalna, skromna, usmerena na porodicu. Voli društvo, ali ne izlazi previše. Odlično kuva, ona je jedna tipična Srpkinja!

Dodaje Milica, majka na koju je ćerka lepotom povukla, da je Anđelija realista, veoma je svesna sebe i zna da se u životu nešto može postići samo ako se od sebe puno daje, a mesto za to je Učiteljski fakultet u Beogradu, jer Anđelija želi da bude vaspitačica. Otac Zoran naglašava da Anđeliju fizički izgled i upadljiva lepota uopšte ne interesuju, a lepo ime dobila je po pokojnoj baki koja je tragično stradala u saobraćajnom udesu 1989. godine.

– Jednostavno, lepota je bogomdana, a mi se u kući oduvek trudimo da ispravljamo mane druge vrste – veli Zoran. – Da rastemo zajedno kao porodica. Gde god se našli, a sve vredi videti i doživeti, uvek se vraćamo korenima i porodici. Ponosan sam na Gorjane i na olimpijski komšiluk. Prve komšije su nam automobilski asovi Vesnići, iz Gorjana je i vrsna odbojkašica Jovana Vesović, ima tu doktora nauka, uspešnih privrednika.

U Gorjane su se Milica i Zoran doselili 1973. godine. Pomešali se geni dede Srbina iz Bjelovara u Hrvatskoj, bake iz Kremana, Miličinih roditelja iz prijepoljskog kraja – i eto lepote naseljene u Gorjanima.

– Naša deca Bogdan i Anđelija su kao i mi, uzdaju se u sopstvene snage, trude se da izađu iz roditeljske senke – ističe majka Milica. – Anđelija dobro gura na fakultetu, celo prošlo leto bila je posvećena učenju. Bogdan je rešen da postane inženjer mašinstva, i to praktičar, u struku se zaljubio gledajući oca, jer imamo firmu za remont dizalica, kamiona i bagera. Anđelija je lepa, a meni je najlepša u narodnoj nošnji, nadam se da ćemo je u tom izdanju videti i na takmičenju za mis sveta.

Izvor: www.novosti.rs/N.Janković

output_bzo16s

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Obeležena godišnjica stradanja u Trezorima

Oglasna Tabla

U subotu 12. karate turnir „Užički pobednik 2019“

Oglasna Tabla

Milomir jednom rukom hrani suprugu i dva bolesna sina

Oglasna Tabla

Orah je unosan biznis: Ko zasadi ovo voće obezbedio je zaradu čak i potomcima

Oglasna Tabla

Kakva je budućnost „Budimke“: Novi vlasnici najavili investicije od pet miliona evra

Oglasna Tabla

Rezervatu prirode “Uvac” dva miliona za čuvanje i unapređenje zaštićenog područja

Oglasna Tabla

Za prvo dete dogodine trista hiljada dinara

Oglasna Tabla

Malina rodila i slatka je kao usred leta, zašto to nije dobro

Oglasna Tabla

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla