Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Мирише море усред села Расна код Пожеге: Пријепољац ловио у свим морима, а сада је свој рај направио на копну

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Пожега – Ситно се одбројава до сезоне годишњих одмора, а црногорско приморје свакако ће бити и због многих српских држављана. Када вас пут наведе магистралом ка Ужицу и пре граничног прелаза Гостун имаћете осећај да сте већ стигли на обалу. У селу Расна поред Пожеге Шућро Ковачевић масјторски припрема свеже морске плодове који стижу управо из јадранских дубина. Посао је покренуо из хобија и љубави према рибарству, али ниједног тренутка се није покајао. На вечеру у његовој коноби чека се и по десет дана.

Фото: Рина

„Рибарење у морима за мене је најлепше животно искуство, кад сам престао тиме да се бавим своју љубав исказао сам кроз гастрономију и остварио свој сан и отворио конобу. Спрема се бранцин, раже и хоботнице и тада замирише читаво село. Направио сам специјални роштиљ у ком може да се пече морска риба која је габаритних димензија. На трпези су неизоставне и шкоље и лигње”, каже Шућро за РИНУ.

Дегустација његових специјалитета права је уметност, а овај искусни масјтор мое при првом залогају да закључи шта неком од гостију прија или не прија.

„Постоје људи којима морски плодови не пријају, због специфичних мириса и структуре. Често кажем гостима пробајте, па ако није по вашем мераку немате никакву обавезу”, каже кроз осмех Шућро.

Фото: Рина

Овај рођени Пријепољац још само је један доказ да кад радите нешто што волите, заправо читавог живота одмарате. Велику пажњу посветио је сваком детаљу, од квалитета рибе до тањира за сервирање и живи свој морски сан, али на копну.

 

Извор: РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Акција Планинарског клуба Торник на планини Торничка Бобија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пси луталице у драгачевском селу Горачићи у домаћинству Станковића растргли три овце и четворо јагњади

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ангажовање додатне тешке механизације и процена штете

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Слободанком Станков (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спремност у свим ситуацијама

ОГЛАСНА ТАБЛА