ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Министарство: Србији није забрањен извоз воћа

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде негира данашње објаве по друштвеним мрежама да је ЕУ Србији забранила извоз воћа, и моли да се не шири паника
У питању су неистине и дезинформације, Европска унија Србији није забранила извоз воћа, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, а поводом објава на друштвеним мрежама. Уједно, моли све да не подижу панику и не обмањују грађане.
Министарство је навело да је само у августу ове године Србија извезла у земље ЕУ 692 пошиљке, односно скоро 8.000 тона воћа и поврћа, од чега су три пошиљке враћене.

Истиче се да истовремено и Србија, као и сви остали, ради узорковање на граничним прелазима, и само у току ове године од 9.000 пошиљки које су дошле на границу Србије, 37 је враћено због неусаглашености.

„Све земље покушавају да заштите своје тржиште и да својим грађанима обезбеде да користе производе који су безбедни, а када говоримо о нотификацијама, оне нису најава забране или аутоматске забране извоза и увоза, већ значе подизање нивоа контроле, односно упозорење за земљу која добије нотификацију да подигне свој систем контроле“, наводи се у саопштењу.

С.Ћ./ФоНет

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Општина Пријепоље обезбедила климе за породлиште, мајстори их уградили џабе – нису наплатили своје услуге

Свака друга фирма у Србији без запослених или с једним радником

Двојицу мушкараца у Ивањици ударио гом док су брали малине

Наредне недеље нови јавни позив за премије за млеко

Извучени први добитници Велике летње наградне игре

„Бубе“ стигле у златиборски ауто-камп

ОГЛАСНА ТАБЛА

Летњи биоскоп на отвореном 21. јула

Данас је Свети Прокопије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Снажна подршка ужичким пројектима средствима из опортунитета