ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Ministarstvo saopštilo kako će nastava izgledati po opštinama

Na osnovu procene aktuelne epidemiološke situacije od strane Instituta za javno zadrvlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Beograd, Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola pri Ministarstvu prosvete doneo je odluku o modelu nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave za početak školske 2021/2022. godine.

Prema toj odluci škole u Srbiji će započeti nastavni rad u novoj školskoj godini sa prvim modelom organizacije obrazovno – vaspitnog rada, osim u jedinicama lokalne samouprave gde epidemiološka situacije zahteva organizaciju prema drugom ili trećem modelu.

Po drugom, odnosno, kombinovanom modelu nastave krenuće srednje škole u sledećim gradovima i opštinama: Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik.

Nastava u srednjim školama u ovim lokalnim samoupravama odvijaće se po drugom modelu – kombinovanom, po kome se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Tutin je jedina lokalna samouprava u Srbiji gde će se primenjivati treći model, odnosno onlajn nastava u svim srednjim školama.

Učenici koji boluju od korone ili kod kojih se postavi sumnja na koronu u periodu koji odredi ordinirajući lekar, kao i učenici koji su bliski kontakti korona pozitivnih osoba koji se nalaze u karantinu u kućnim uslovima, do isteka perioda karantina u skladu sa stručno-metodološkim upustvom ne počinju sa nastavom 1. septembra 2021. godine.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitno rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu.

Izvor: Blic

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)