ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Министарство просвете расписало јавни позив за доделу финансијских средстава основним и средњим школама

Јавни позив се расписује у циљу опремања ученичких задруга ради унапређења услова рада. Средства су намењена за реализацију предложеног програма ученичке задруге, као и за набавку машина и опреме за рад ученичких задруга.

Ученичке задруге важан су део образовно-васпитног рада у школама, којима се развијају потенцијали и радне навике ученика, развија предузетничка компетенција и јача мотивација за производним и радним процесима, самопоуздање и свест о властитим интересовањима и могућностима. Ученичка задруга реализацијом програма, набавком одговарајућих машина, опреме и средстава за рад и примереним методичким поступцима под менторством наставника треба да омогући развој вештина и способности, конструкцију, продубљивање и примену знања ученика, чланова задруге.

Учесници позива могу бити установа која врши делатност образовања и васпитања у основном образовању и васпитању – основна школа, основна музичка школа, основна балетска школа, основна школа за образовање одраслих и основна школа за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом са седиштем на територији Републике Србије, која има основану ученичку задругу, а која је уписана у регистар који води орган надлежан за послове регистрације задруга, Агенција за привредне регистре.

Учесници јавног позива комплетну документацију подносе у штампаној и електронској форми у року од 15 дана од дана објављивања јавног позива на званичној интернет страници Министарства.

На коверти је неопходно назначити:

Јавни позив за подношење пријава установа које остварују основно образовања и васпитања у Републици Србији за доделу финансијских средстава ради унапређења услова рада ученичких задруга (не отварати),

Министарство просвете, Сектор за предшколско и основно образовање и васпитање, Немањина 22-26, 11000 Београд, спрат VI, Крило Ц, Канцеларија 22.

За подношење пријаве електронском поштом адреса је: osnovno@mpn.gov.rs

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

За додатне информације позвати број телефона 011/365-0262.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА