ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ministarstvo prosvete potvrdilo: „Ostale bez posla zbog kršenja Zakona“

Direktor „Prve osnovne škole“ iz Užica Daniel Radević demantovao je navode dve bivše zaposlene u „Prvoj osnovnoj školi“ u Užicu iz Isturenog odeljenja Stapari, učiteljice Vesne Kovačević i profesora srpskog jezika Biljane Crnić da su dobile otkaz u školi zato što nisu članovi Srpske napredne stranke. Naime, on im nije produžio ugovore o radu u ovoj školskoj godini zbog kršenja Zakona i neprofesionalnog odnosa prema radu.

Sve izrečeno je najgnusnija laž. Nisu tačni navodi u novinama i medijima da su ove dve bivše zaposlene dobile otkaz što nisu članovi SNS, kako su preneli pojedini mediji. Pošto su obe radile na određeno vreme nisam im produžio ugovor o radu u novoj školskoj godini zbog kršenja Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, odnosno nesavesnog i neblagovremenog neizvršavanja posla – kaže direktor „Prve osnovne škole“ iz Užica.

On navodi da su odluke koje je doneo nepopularne i teške, ali su bile neophodne za dalje funkcionisanje škole, te da je to bilo jedino rešenje za situaciju u kojoj se škola našla.

U izveštaju škole koji je dostavljen Ministarstvu, piše da je i predsednik sindikata Nebojša Čumić, potvrdio na sednici Školskog odbora da je sve urađeno u skladu sa Zakonom. Ceo kolektiv „Prve osnovne škole“, kako navodi direktor, zna istinu i niko se nije pobunio ili izrazio nezadovoljstvo činjenicom da im ugovori nisu produženi i da nisu angažovane u ovoj školskoj godini.

„Prva osnovna škola“ je najveća škola u gradu sa 1129 učenika i 130 zaposlenih. Prema rečima direktora, nastava se nesmetano realizuje, nižu se uspesi učenika i nastavnika, a učenici su osvojili i treće mesto na Svetskom prvenstvu iz robotike održanom u Šangaju.

Izvor:http:www.mpn.gov.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила