ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Министарство потврдило урбанистички пројекат градње обилазнице око Ужица

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да је то Министарство потврдило урбанистички пројекат градње обилазнице око Ужица, дуге скоро пет километара, која ће значајно растеретити саобраћај кроз центар тог града, наводи се на сајту Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Весић је навео да ће почетак обилазнице бити код места Сурдук на споју са Златиборским путем, иза којег је предвиђена градња моста преко Ђетиње у дужини око 260 метара. Пројектом је предвиђено да мост чини лучна конструкција са распоном од око 180 метара и гредом која је монолитно спојена са луком у средишњем делу, чиме ће се Ђетиња премостити без нарушавања корита и ближе околине. Осим тог моста, предвиђена градња седам мостовских конструкција, распона од 20 до 130 метара.
На дужини трасе од приближно 250 метара предвиђена је санација нестабилних падина и клизишта.
Министар је напоменуо да је уговор о пројектовању и изградњи са кинеским партнером потписан у марту прошле године, када су почели припремни радови.
Након потврде урбанистичког пројекта, израде Идејног пројекта и завршетка процедура у Ревизионој комисији очекује се до краја лета издавање прве грађевинске дозволе на основу које ће се створити услови за почетак радова.
„Ово је веома важан пројекат, који ће у значајној мери растеретити саобраћај кроз град, а на који Ужичани чекају већ деценијама“, истакао је министар Весић.
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србију стиже снажно погоршање времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Унапређење родне равноправности уз подршку Владе Републике Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још један топао и сунчан септембарски дан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Враћају се мере против ковида: Обавезне маске у здравственим установама, тестирање пацијената…

ОГЛАСНА ТАБЛА