ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Министарство одбране позвало младе да служе војни рок – плата 38.000 динара

Министарство одбране позвало је младиће и девојке, који у овој години навршавају од 19 до 30 година, да се пријаве да у јуну добровољно служе шестомесечни војни рок са оружјем. Војници на добровољном служењу војног рока, како наводи министарство – примаће и месечну плату у износу око 38.000 динара.

„У току је пријављивање за добровољно служење војног рока у јуну. Министарство одбране позива младиће и девојке који су заинтересовани да стану у строј Војске Србије и добровољно одслуже шестомесечни војни рок са оружјем у јунском упутном року да се пријаве на актуелни конкурс“, наводи се у саопштењу министарства.

Право пријављивања имају, како се наводи, сви здравствено способни држављани наше земље који у 2022. години навршавају од 19 до 30 година, а претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

„Поред прилике да прошире знања, стекну нове вештине и упознају се са савременим наоружањем и војном опремом, војници на добровољном служењу војног рока примаће и месечну плату у износу око 38.000 динара“, наводи Министарство одбране.

Пријаву за добровољно служење војног рока могуће је поднети у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима.

Све детаљније информације о конкурсу и начину пријављивања, заинтересовани могу да пронађу на сајту Министарства одбране Србије.

„Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и кандидата за војностручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије у 2022. години је стално отворен, а рангирање кандидата ће се вршити периодично, у складу са упутним роковима“, навело је министарство.

Н1 Инфо

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ритму недеље са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тим лекара Клинике у Вишеградској спасао живот девојке и уклонио тумор тежак 25 килограма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржано Првенство у шаху за ученике основних школа града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА