OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Министарство одбране позвало младе да служе војни рок – плата 38.000 динара

Министарство одбране позвало је младиће и девојке, који у овој години навршавају од 19 до 30 година, да се пријаве да у јуну добровољно служе шестомесечни војни рок са оружјем. Војници на добровољном служењу војног рока, како наводи министарство – примаће и месечну плату у износу око 38.000 динара.

„У току је пријављивање за добровољно служење војног рока у јуну. Министарство одбране позива младиће и девојке који су заинтересовани да стану у строј Војске Србије и добровољно одслуже шестомесечни војни рок са оружјем у јунском упутном року да се пријаве на актуелни конкурс“, наводи се у саопштењу министарства.

Право пријављивања имају, како се наводи, сви здравствено способни држављани наше земље који у 2022. години навршавају од 19 до 30 година, а претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

„Поред прилике да прошире знања, стекну нове вештине и упознају се са савременим наоружањем и војном опремом, војници на добровољном служењу војног рока примаће и месечну плату у износу око 38.000 динара“, наводи Министарство одбране.

Пријаву за добровољно служење војног рока могуће је поднети у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима.

Све детаљније информације о конкурсу и начину пријављивања, заинтересовани могу да пронађу на сајту Министарства одбране Србије.

„Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и кандидата за војностручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије у 2022. години је стално отворен, а рангирање кандидата ће се вршити периодично, у складу са упутним роковима“, навело је министарство.

Н1 Инфо

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla

Произвођачи тражили да замрзнута цена пелета буде 370 евра по тони

Oglasna Tabla

Концерт групе Неверне бебе

Oglasna Tabla

Санација оштећених тераса на објекту Спомен-дома Меморијалног комплекса Кадињача

Oglasna Tabla

Срби га запленили од Немаца током Другог светског рата, а сада већ деценијама чува Ужице: Тенк симбол је града на Ђетињи

Oglasna Tabla

Суд донео одлуку: Рехабилитован четнички војвода Никола Калабић

Oglasna Tabla

Ужичка “Нискоградња” свакодневно ради на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза и комплетних реконструкција (ВИДЕО)

Oglasna Tabla