ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Министарство финансија објавило да право на једнократну помоћ од 10.000 динара има још једна група ученика

Право на једнократну новчану помоћ државе у износу од по 10.000 динара имају и ванредни ученици средњих школа, ђаци верских и војних школа, али не и они који имају држављанство Србије а школу похађају у иностранству, као ни они који су уписани у школу ради преквалификације или доквалификације, речено је Тањугу у Министарству финансија.
Када је реч о праву на помоћ за ванредне ученике у Министарству финансија су прецизирали да је закључак који се односи на исплату једнократне новчане помоћи ученицима средњих школа донет на основу Закона о финансијској подршци породици са децом.

„Чланом 2. наведеног закона је прописано да се чланом породице сматра дете које живи са родитељима у заједничком домаћинству, као и дете које не живи у породици, а налази се на школовању, до краја рока прописаног за то школовање, а најкасније до навршене 26. године живота, ово право могу да остваре редовни и ванредни ученици средњих школа до навршене 26. године живота“, навели су из министарства.
Што се тиче ђака у верским, војним и интернационалним средњим школама навели су да право на новчану државну помоћ имају ученици са држављанством Србије свих средњих школа које на територији Србије обављају делатност средњег образовања и васпитања, те сходно томе и ђаци наведених врста школа.
Међутим, то што неко дете евентуално похађа две средње школе, рецимо редовну и музичку школу, не значи да може да добије две накнаде.

Право на накнаду немају ни средњошколци који имају држављанство Србије, али средњу школу похађају у иностранству, јер је један од услова за остваривање права тај да похађају школу која је у образовном систему Србије.
На помоћ не могу да рачунају ни они који сходно законском праву након завршене средње школе упишу средњу школу ради преквалификације, доквалификације, специјалистичког или мајсторског образовања.

Euronews

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица

„На кафи са предузетницама“- Караван женског предузетништва ПКС у Ужицу

За санацију депоније Дубоко издвојено 30 милиона евра, радови почињу у септембру

Све је спремно за 10. јубиларну Гулашијаду – у суботу сви за Пријевор

У уторак четврти протест Иницијативе „Да (НЕ) дишемо Дубоко“!

При крају грађевински радови на објекту новог вртића, истовремено реконструкција „Невена“

Саопштење коалиције Србија центар – Демократска странка

Представљање холандскe технологије компаније „BluCon“ (видео)

Дневница берачима малине и до 6000 динара