ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Министарство финансија: Нема ванредног повећања минималца

Представници Владе Србије, репрезентативних синдиката и Уније послодаваца Србије, који су чланови Социјално-економског (СЕС), почеће данас преговоре о новој минималној цени рада.

Иницијативу за почетак преговора поднела су два репрезентативна синдиката – Уједињени грански синдикат Независност и Савез самосталних синдиката Србије, који се надају да би минимална зарада могла да буде ванредно повећана у овој години, услед раста инфлације.

Њихов је предлог да минимална зарада, која сада износи 40.020 динара, буде изједначена са трошковима минималне потрошачке корпе који су премашили 50.000 динара.

Министарство финансија се огласило поводом таквог става синдиката, наводећи да се повећање минималне цене рада ради једном годишње, тако да ће нови „минималац“ важи од 1. јануара наредне године.

Влада Србије је прошле године у септембру одлучила да од ове године минимална зарада буде повећана 14,3%, на 40.020 динара.

Према проценама синдиката, око 350 до 400 хиљада људи у Србији прима минималну зараду, док нешто више од 50% запослених ради за око 60.000 динара.

Извор: Бета

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце

Временска прогноза за суботу -18. мај

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 16.05.2024.

Саветовалиште за жене са инвалидитетом оболеле од рака дојке „ЈЕФИМИЈА“ организује двадесет прву уличну акцију „ЦВЕТ КОЈИ ЖИВОТ ЗНАЧИ“

Влада и просветари договорили да се у што краћем року измени Кривични закон

Кустендорф почиње данас на Мећавнику

Промоција збирке песама Кошмари Кошара

ОГЛАСНА ТАБЛА