ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Министарка Зорана Михајловић у посети породици Чолић и Основној школи у Крвавцима

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић у пратњи градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић и начелника Златиборског управног округа Бобана Перишића обишла је радове на енергетској санацији основне школе у Крвавцима. Она је посетила и домаћинство Раденка Чолића у селу Поточање, које је у прошлој години искористило субвенцију за једну од мера енергетске ефикасности.

 

Породица Чолић је прошле године остварила право на субвенцију Министарства рударства и енергетике и Града Ужица и заменила столарију на кући, што ће им по речима домаћина омогућити значајну уштеду енерегената.

“Значајна уштеда енегената али и финансијских средстава биће остварена и после реализације пројекта у оквиру ког се ради енергетска санација објеката три основне школе и једног вртића”, истакла је после обиласка радова на школи у Крвавцима градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Она је подсетила да су у претходном периоду све котларнице у Ужицу, осим Блока Златибор, пребачене на гас и да је више од 160 милииона динара из буџета града опредељено за субвенционисање индивидуалних породичних газдинстава и најавила да ће у овој години та средства износити 100 милиона динара.

“Искористићу и ову прилику да се захвалим потпредседници владе и министарки Зорани Михајловић на снажној подршци коју имамо као град. Сигурна сам да ће тако бити и убудуће, јер све заједничке пројекте успешно реализујемо, са циљем да Ужичанима вратимо чист ваздух и здраво окружење. Ако узмемо у обзир већ реализоване пројекте и оне чија реализација је у току нема сумње да ћемо у томе и успети”.

Бобан Перишић начелник Златиборског управног округа истакао је да је енерегетска ефикасност примарни и приоритетни циљ овог пројекта, али да поред тога има још доста бенефита.

“Овај пројекат се води као пројекат енергетске ефикасности али сваки динар који се овде утроши јесте директно улагање у животну средину и очување животне средине. Такође, на овај начин упослене су бројне домаће фирме, што је још један од бенефита. Честитам потпредседници Владе али и целом тиму Министарства рударства и енергетике на овом изванредном пројекту”.

“Драго ми је да смо у Ужицу да и да можемо да видимо како изгледа школа коју ћемо потпуно енергетски санирати. Да се виде прозори кроз које смо трошили много више енергената, новца и самим тим загађивали више животну средину, а како ће то 6. јуна изгледати потпуно другачије када ова школа буде енергетски санирана. То значи да од годишњег трошка за енергенте који износи 5 милиона динара у овој школи, након санације рачун ће износити 1,6 милиона динара. Такође, то значи да ћемо смањити емисију угљен-диоксида за преко 80 одсто и да ћемо смањити подрошњу енергије за преко 70 одсто”, истакла је потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић.

Министарка Михајловић је овом приликом изразила велика захвалност Граду Ужицу, градоначелници начелнику Златиборског округа јер су препознали да је ифраструктура основа, било да је у питању саобраћајна на којој се радило претходних година или енергетска на којој се ради тренутно.

uzice.rs

 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА