OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Ministarka Vujović u poseti Deponiji Duboko: Izdvojeno 96 miliona dinara!

Prilikom današnje posete Užicu ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se sa rukovodstvom Grada. Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević izvestila je ministarku o aktivnostima na projektu stabilizacije i proširenja tela deponije Duboko, za koji je Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo 96 miliona dinara.

Ministarka je upoznata i sa drugim važnim projektima vezanim za deponiju čija realizacija je veoma bitna: izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa tela deponije, unapređenje i modernizacija centra za selekciju otpada, izgradnja postrojenja za mehanički tretman otpada koje bi smanjilo količinu otpada koji se deponuje na telo deponije za 60 %.

Tema današnjeg sastanka bilo je i utvrđivanje modela podrške Ministarstva projektima čijom realizacijom se poboljšava kvalitet vazduha u našem gradu, bilo da je to kroz konverziju javnih kotlarnica na ekološki prihvatljive energente ili subvenciju za zamenu kotlova u individualnim domaćinstvima.

Podsećamo da je Užice već dve godine zaredom koristilo sredstva Ministarstva zaštite životne sredine za pošumljavanje i tom prilikom je zasađeno oko 36000 sadnica na oko 14,5 ha teritorije našeg grada, pa je i to bila jedna od tema za razgovor.

Izvor: Oglasnatabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dva prirodna leka za zdravija pluća: Olakšava disanje i iskašljavanje šlajma!

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu danas COVID-19 je potvrđen kod 147 lica

Oglasna Tabla

Starinska poslastica od jednog jajeta: Točak torta jeftina za džep, a ukus fantastičan! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ministarstvo odbrane: Konkursi za vojne škole do 31. marta

Oglasna Tabla

Vraća se zima – biće i snega

Oglasna Tabla

Vakcinisali ste se – kada bi trebalo da proverite antitela?

Oglasna Tabla

U kafić samo do 14 sati: Od danas nova pravila, kraće radno vreme igraonica, tržnih centara… Evo šta može da radi do 20 sati

Oglasna Tabla

Osnovani zdravstveni centri Prijepolje i Priboj

Oglasna Tabla

Premijera predstave „I to se zove ljubav“

Oglasna Tabla