ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Ministarka Vujović u poseti Deponiji Duboko: Izdvojeno 96 miliona dinara!

Prilikom današnje posete Užicu ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se sa rukovodstvom Grada. Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević izvestila je ministarku o aktivnostima na projektu stabilizacije i proširenja tela deponije Duboko, za koji je Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo 96 miliona dinara.

Ministarka je upoznata i sa drugim važnim projektima vezanim za deponiju čija realizacija je veoma bitna: izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa tela deponije, unapređenje i modernizacija centra za selekciju otpada, izgradnja postrojenja za mehanički tretman otpada koje bi smanjilo količinu otpada koji se deponuje na telo deponije za 60 %.

Tema današnjeg sastanka bilo je i utvrđivanje modela podrške Ministarstva projektima čijom realizacijom se poboljšava kvalitet vazduha u našem gradu, bilo da je to kroz konverziju javnih kotlarnica na ekološki prihvatljive energente ili subvenciju za zamenu kotlova u individualnim domaćinstvima.

Podsećamo da je Užice već dve godine zaredom koristilo sredstva Ministarstva zaštite životne sredine za pošumljavanje i tom prilikom je zasađeno oko 36000 sadnica na oko 14,5 ha teritorije našeg grada, pa je i to bila jedna od tema za razgovor.

Izvor: Oglasnatabla

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа