ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Министарка Грујичић: Укида се заказивање прегледа од 1. до 5. у месецу

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић изјавила је данас да ће до Нове године бити укинуто заказивање термина код лекара од 1. до 5. у месецу преко ИЗИС.

„Потпуно је сумануто да неко ко дође осмог не може да добије адекватан преглед. И то радимо из простог разлога што не желимо да Ургентни центар остане оно што је сад – практично највећи дом здравља у Србији. Инсистираћемо на томе да дом здравља, као примарна здравствена заштита, завршава већи део посла како би се читав тај посао рационализовао“, изјавила је министарка Грујичић у Универзитетском клиничком центру Србије (УКЦС), где је заједно са директорком РФЗО проф. др Сањом Радојевић Шкодрић имала састанак са руководством УКЦС и директорима свих клиника УКЦС, преноси Нова.рс.

Можда ће, навела је проф. Грујичић, бити неких кадровских промена, можда неће, то сад остаје да се види, преноси Нова.рс позивајући се на Курир.

„Видећемо какви су извештаји по клиникама, колико смо испунили норму. Добили сте да направите категоризацију операција. За процену успешности рада, посебно хируршке клинике, није довољно само колико сте операција имали, већ и какве су те операције, какви су резултати, какав је квалитет живота пацијената. Надам се да сви делите исто мишљење“, рекла је Грујичић и додала да ће се проф. Радојевић Шкодрић и она трудити као један тим да плате у здравству буду што веће, онолико колико то буџет дозвољава, те да ће вероватно ићи на посебан вид награђивања оних грана медицине које су изузетно тешке.

У вези са причама да ће забранити рад приватно, проф. Грујичић је рекла колегама да имају право на допунски рад.

Данас

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА