Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Министарка Грујичић: Укида се заказивање прегледа од 1. до 5. у месецу

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић изјавила је данас да ће до Нове године бити укинуто заказивање термина код лекара од 1. до 5. у месецу преко ИЗИС.

„Потпуно је сумануто да неко ко дође осмог не може да добије адекватан преглед. И то радимо из простог разлога што не желимо да Ургентни центар остане оно што је сад – практично највећи дом здравља у Србији. Инсистираћемо на томе да дом здравља, као примарна здравствена заштита, завршава већи део посла како би се читав тај посао рационализовао“, изјавила је министарка Грујичић у Универзитетском клиничком центру Србије (УКЦС), где је заједно са директорком РФЗО проф. др Сањом Радојевић Шкодрић имала састанак са руководством УКЦС и директорима свих клиника УКЦС, преноси Нова.рс.

Можда ће, навела је проф. Грујичић, бити неких кадровских промена, можда неће, то сад остаје да се види, преноси Нова.рс позивајући се на Курир.

„Видећемо какви су извештаји по клиникама, колико смо испунили норму. Добили сте да направите категоризацију операција. За процену успешности рада, посебно хируршке клинике, није довољно само колико сте операција имали, већ и какве су те операције, какви су резултати, какав је квалитет живота пацијената. Надам се да сви делите исто мишљење“, рекла је Грујичић и додала да ће се проф. Радојевић Шкодрић и она трудити као један тим да плате у здравству буду што веће, онолико колико то буџет дозвољава, те да ће вероватно ићи на посебан вид награђивања оних грана медицине које су изузетно тешке.

У вези са причама да ће забранити рад приватно, проф. Грујичић је рекла колегама да имају право на допунски рад.

Данас

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА