OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ministar Šarčević prisustvovao početku radova na izgradnji fiskulturne sale u Sevojnu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević boravio je danas u Užicu gde je prisustvovao početku radova na izgradnji fiskulturne sale u okviru Osnovne škole „Aleksa Dejović“ u Sevojnu. Ministar je istakao da je infrastruktura tek prva faza razvoja modela celodnevnog vida nastave za koju je i škola „Aleksa Dejović“ aplicirala i jedna je od deset zainteresovanih za taj pilot projekat iz užičkog kraja.

„Moramo da stvorimo bezbedne uslove za odvijanje takvog vida nastave koji podrazumeva 50 dodatnih pedagoških sadržaja, učenje u školama što rasterećuje roditelje plaćanja dodatnih časova, a nastavnike rasterećuje brige za radno mesto usled smanjenja nataliteta.“- rekao je Šarčević i dodao da reforme u obrazovanju teku u kontinuitetu:

„Radi se još 8000 digitalnih učionica, a naredne godine dodatnih 10.000. Od ove godine počinje permanentno opremanje kabineta informatike. Želimo i da obnovimo kabinete prirodnih nauka, a očekuju se i novine u strukovnom obrazovanju. Srbija hvata korak sa razvijenim svetom, a u nečemu smo čak i ispred.“

Zahvalivši se ministru Šarčeviću na podršci kada je u pitanju razvoj visokog školstva u Užicu, gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao: „Cilj nam je svima, predsedniku Vučiću, predsednici Vlade, ministru Šarčeviću i svim njegovim saradnicima da stvorimo uslove da nam mladi ostanu da žive u Srbiji, kod nas ovde u Užicu. Jedan od uslova su pre svega nova radna mesta, ali pored njih sve ono što ide uz rad. To je pre svega mogućnost da se mladi bave sportom, da mladi imaju aktivnosti koje će biti za njih ispunjenje njihovih želja.“

Završetak radova na izgradnji fiskulturne sale očekuje se u martu naredne godine

Gradonačelnik je naveo i da je izgradnja ove fiskulturne sale postavljena kao jedan od prioriteta od građana Sevojna te da će do kraja marta naredne godine, kada se očekuje završetak izgradnje, i ta želja biti ostvarena.

Vrednost radova je oko 467 hiljada evra od kojih se 80% finansira od strane ministarstva, a preostali deo učešće je Grada.

Gradonačelnik Petković i ministar Šarčević u obilasku radova na rekonstrukciji zgrade u Krčagovu namenjenoj za inovacioni start up centar i centar visokog obrazovanja u oblasti informacionih tehnologija

Gradonačelnik Petković je istakao i da je ministar Šarčević dao punu podršku Užicu i zahvaljujući njegovoj  podršci se krenulo sa rekonstrukcijom zgrade bivšeg komandno-obrazovnog centra u Krčagovu. Vrednost tih radova je 50 miliona dinara, 28 miliona je učešće Grada, a oko 20 miliona dalo je Ministarastvo privrede .

„U toj zgradi će biti izgrađen inovacioni start up regionalni centar, zahvaljujući ministru Nenadu Popoviću koji je obezbedio 46 miliona dinara u tu svrhu i upravo na tih 3000 m2 planiramo da uz punu podršku ministra Šarčevića, razvijamo visoko obrazovanje i da budemo ono što jesmo, centar zapadne Srbije, ali kada je i u pitanju centar visokog obrazovanja, pre svega u oblasti informacionih tehnologija. Planiramo da tu pod izuzetno povoljnim uslovima besplatno ponudimo prostor mladim ljudima koji se bave biznisom vezanim za informacione tehnologije i planiramo da to bude centar u kome će mladi Užičani za par godina imati mogućnost da zarađuju nadprosečne plate za Srbiju“, istakao je gradonačelnik.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Рундек и Екипа у Градском културном центру

Oglasna Tabla

Уређење простора у ГКЦ-у, од 15. августа богат програм за све генерације

Oglasna Tabla

Добродошли на 6. Меморијални концерт трубачких оркестара „Светозар Лазовић Гонго“

Oglasna Tabla

За три дана Сабора трубача, регистровано 866 саобраћајних прекршаја, 153 возача возило под дејством алкохола, 11 под дејством дроге

Oglasna Tabla

Слобода у победничком ритму: Ужичани бољи од Мачве (2:1)

Oglasna Tabla

Данас је Свети Пантелејмон, добро је започети посао или кренути на пут

Oglasna Tabla

Не излазите без кишобрана – на снази наранџасти метео-аларм

Oglasna Tabla

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla