Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Министар о екскурзијама и настави у природи – шта је потребно да би се добила дозвола

Одлука да се не продужи зимски распуст за ученике, била је једногласна на седници Кризног штаба, изјавио је данас министар просвете Бранко Ружић, а преноси Политика.

Он је истакао да све бројке говоре да образовни систем није место где долази до трансмисије вируса и навео податак да скоро 80 одсто свих одељења у основним и средњим школама нема ниједно заражено дете.

„Тренутно нема ни 0,15 одсто заражених у односу на апсолутни број деце школског узраста. Прво полугодиште треба завршити, као и оцењивања и надамо се да ће се и на зимском распусту поштовати мере”, рекао је ресорни министар, пренео је Танјуг.

На питање о одржавању екскурзија и наставе у природи, Ружић је рекао да школа која жели да то организује треба да буду у „зеленој зони”, као и локација на коју се иде, као и да је потребно консултовати се са локалним заводима за јавно здравље седам дана пре одржавања.

Како је рекао, екскурзија у иностранству нема, нити ће их бити.

„Отежана је реализација и нема много организованих екскурзија”, додао је Ружић.

Министар је говорио и изменама закона и предлогу да се финансијски кажњавају школе које на почетку школске године не буду пустиле химну, оцењујући да је „много важније шта стоји у закону, а тиче се интонирања химне”, али и да је, како каже, логично да буду казне.

„Извођење химне је веома значајно са аспекта очувања идентитета, припадности држави, као и са аспекта педагошког приступа деци. Желимо да то уведемо у законодавни оквир, који ће прецизирати модел интонирања химне и то је најприродније”, указао је Ружић и додао да је уверен да неће доћи до кажњавања.

Извор:politika.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Свете Тројице

У недељу претежно сунчано, повремено нестабилно време!

Невреме уништило око 15 одсто рода малина у Србији

Данас се навршава месец дана од незапамћене трагедије на Врачару

Спектакл у Ужицу: Звезда и бањалучки Борац играју на „Радомиру Антићу“

Kолико је поскупео породични ручак за годину дана

Потрага за поузданим мајстором није лака

Србију у априлу посетило 345.989 туриста, чак 15.417 Руса

Временска прогноза за суботу 03. мај